Star Wars komt naar de Amerikaanse Disneyparken

Disneyland, gelegen te Anaheim en Disney’s Hollywood Studio’s, gelegen te Orlando krijgen elk een Star Wars land, dit nieuwe themagebied zal 5.6 hectare groot worden. Dit is de grootste uitbreiding voor de parken ooit.

Bob Iger, de CEO van Disney, vertelde het nieuws op een persconferentie op zaterdag. “Ik mag jullie met veel trots aankondigen dat er een nieuw hoofdstuk zal aanbreken in de opwindende geschiedenis van Disney. We gaan een oogverblindende nieuwe wereld realiseren die de grootste uitbreiding van onze parken zal inhouden. Disneyland en Walt Disney World zullen de gasten meenemen naar een volledig nieuwe Star Wars planeet. Ze zullen in een nieuw avontuur terecht komen in een strijd tussen de Nieuwe Orde en het Verzet.”

Wat te verwachten in deze themalanden:

Millennium Falcon: dit ruimteship zal volledig nagebouwd worden in de parken. Men kan als bezoeker aan boord gaan van het legendarische ruimteschip om deel te nemen aan een “geheime opdracht.”

The Force Awakens:  Wat voor attractie dit precies wordt is nog niet meegedeeld. De bezoekers zullen in deze nieuwe attractie kunnen deelnemen aan een heus intergalactisch gevecht tussen de Nieuwe Orde en het Verzet.

Star Wars Launch Bay: Opent dit jaar nog, in deze interactieve ervaring zullen de gasten ondergedompeld worden in de wereld van de nieuwe film Star Wars: The Force Awakens, maar ook de andere zes films uit het Star Wars Saga.

Season of the Force: Dit wordt een jaarlijks evenement. Er komt aangepast entertainment, speciale voedselverkooppunten en de bezoekers kunnen plaatsnemen in Hyper Space Mountain. Een nieuwe twist die gegeven wordt aan de klassieke Space Mountain attractie. Hierbij kunnen de gasten deelnemen aan een X-wing gevecht. Disney’s Hollywood Studios krijgt ook een volledig nieuwe vuurwerkshow in de weekends.


Star Tours – The Adventures Continue:
Deze bestaande attractie in beide parken krijgt nieuwe toevoegingen uit de nieuwe film. Ook zullen er personages terug te vinden zijn in deze attractie.

Hieronder heel wat concepttekeningen voor de te openen nieuwe themalanden.

Bron en foto’s: Insidethemagic