Alton Towers plant grote veranderingen aan Air

De achtbaan Air opende in 2002 in Alton Towers. Dit was de eerste en voorlopig de enige Flying Coaster van B&M in Europa. De achtbaan is 20 meter hoog en 840 meter lang. Op de baan rijden drie treintjes die elk plaats bieden aan 28 personen. Tijdens de rit ga je doorheen 2 inversies.

Op de website van de gemeente Staffordshire zijn plannen terug te vinden voor verbeteringen en veranderingen aan Air. De veranderingen gaan van nieuwe theming tot veranderingen in het stationsgebouw.

De grootste veranderingen vinden we terug in het stationsgebouw. Op de plannen zien we dat er langs beide buitenkanten van het stationsgebouw een muur gebouwd zal worden, in hetzelfde materiaal als de rest van het gebouw. De wachtrij zal door muren afgescheiden worden van het station. Deze nieuwe ruimte wordt bestempeld als een pre-show ruimte, wat die show precies inhoudt is momenteel nog niet vrijgegeven. In het stationsgebouw zullen de huidige poortjes vervangen worden door exemplaren die 1.80 hoog zijn.

De mindervalide-ingang zal ook verlegd worden. De ramp aan de linkerkant van het station wordt vervangen door trappen, maar de ingang voor mindervalide zal nog wel via dezelfde kant van het station blijven. De wachtrij zal ook een nieuwe manier van voorsorteren kennen, dit zal volgens de nieuwe plannen verlopen na een fotokiosk.

Voor de mensen met een voorsteekpas zal enkel de rechterzijde van het station gebruikt worden. zij zullen vlak na de fotokiosk invoegen bij de reguliere rij.

Er zijn ook gedetailleerde plannen voor twee nieuwe theming objecten. De eerste zal aan het einde van de eerste tunnel komen en 11 meter hoog worden. Er zal een interactie zijn met het treintje als het naar de lifthill vertrekt. Een tweede zal komen aan de zitplaats aan de Plaza zone en zal 4 meter hoog worden. Wat deze objecten precies zullen zijn is momenteel nog niet geweten.

Een laatste toevoeging wordt een fotokiosk in de wachtrij. Wat deze precies zal inhouden is nog niet vrijgegeven, maar wel is geweten dat men gebruik zal maken van een green screen.

Bron; Towertimes.co.uk