Pretparkgames: Efteling Tycoon

In Efteling Tycoon (PC) neemt de speler de rol van Efteling-directeur op zich. De speler kan het park helemaal naar eigen inzicht inrichten en proberen zoveel mogelijk bezoekers blij te maken.

Spelers kunnen zelf bepalen waar ze bekende attracties als de Python, Vogelrok en de Fata Morgana neerzetten. Ook zijn er allemaal bekende objecten te vinden, zoals Langnek. Niet alleen moeten attracties neergezet worden, ook moet de speler als manager optreden en zorgen dat het park een succes wordt. Daar komt namelijk meer bij kijken dan alleen attracties verzorgen.
Het spel toont enkele gelijkenissen met de spelreeks “RollerCoaster Tycoon”. Dit spel werd net zoals “RollerCoaster Tycoon” uitgeven door “Atari Benelux” (voorheen Infogrames).
Het doel van het spel is uiteraard zoveel mogelijk geld verdienen.

In het spel zijn ook enkele leuke uitdagingen verwerkt. Denk daarbij aan de Zeven Dwergen die de attractie “Monsieur Cannibale” bezet houden, of Holle Bolle Gijs die honger heeft en alle voorraad in het restaurant opeet.
Pardoes en Pardijn, de twee mascottes van de Efteling, kunnen ingezet worden om deze problemen op te lossen. Daarvoor heb je wel Twinkels nodig, die onder meer door Assepoester te verkrijgen zijn wanneer je park er opgekuist bij ligt.

Er zijn 2 moeilijkheidsniveaus, namelijk “beginner” en “Gevorderde”.
Verder kan je je uitleven in de modus “Scenario”. Hier heb je de keuze uit 4 scenario’s, waaronder een “Sandbox mode”, hier kan je alle attracties bouwen, zonder dat je je zorgen moet maken over het financiële plaatje.

Het spel heeft een hoog herkenningsgehalte. Juist omdat bijna iedereen wel eens in de Efteling geweest is.

Enkele Screenshots uit de game.

Artikel: Timothy Meersman

Bronnen: Wikipedia, Eftelingtycoon