Plopsaland maakt plannen houten achtbaan bekend

Het is al een tijdje bekend dat Plopsa een houten achtbaan zal bouwen, het contract hiervoor werd onlangs getekend. De Amerikaanse bouwer GCI oftewel Great Coasters International zal hiervoor instaan.  De bouwer is bekend van Joris en de Draak in de Efteling en Troy in Toverland. Ook het thema was al een tijdje bekend, Heidi zou haar plekje gaan krijgen in het park.

 11947423_1028730667139534_1464700816696304172_n

Vandaag verschenen op de Facebookpagina van het park enkele zeer interessante foto’s.  Op een eerste foto zien we de leadcar van het treintje dat vanaf volgend jaar over de houten achtbaan zal rijden. Het karretje zal een traditionele sleevorm krijgen, volledig met houtmotief en bloemen, om op die manier in het Zwitserse bergdorp thema te passen. Het viel ons op dat er geen riempjes zijn voorzien, ook Wodan – Timbur Coaster in Europa-Park, eveneens gebouwd door GCI, heeft deze niet.

11903842_1028730680472866_5255814383848600714_n

Op een tweede foto ontdekken we het bergdorpje met stationsgebouw. Het stationsgebouw krijgt meerdere daken en gaat over in de rotsen. Dit komt vlak naast de drop zone van de Boomstammetjes te liggen. Onder het stationsgebouw voorziet men een nieuw horecapunt met uitgebreid terras gelegen naast de splash zone van de Boomstammetjes. Het Zwitsers dorpje zal ook een kenmerkende meipaal krijgen. Een meipaal is een oud gebruik dat nu nog in meerdere dorpen gebruikt wordt. Met het planten van de zogenaamde meipaal viert men het begin van de zomer. Men gelooft dat het planten van zulke paal positieve gevolgen heeft voor de vruchtbaarheid van het vee, de akkers en mensen. Onder de meipaal zien we ook een nieuwe speeltuin verschijnen.

11903780_1028730663806201_3879937393105787594_n

Een derde foto is deze van de uiteindelijke lay-out van de baan. Hierop zien we een duidelijke L-vormige out and back lay-out. Zo’n lay-out staat garant voor heel wat airtime momentjes. Verder zien we op deze technisch e-tekening dat De Vleermuis niet moest verdwijnen voor de komst van deze nieuwe achtbaan, zoals Steve ons al vertelde in een interview. Echter staat De Vleermuis momenteel wel te koop. Op de tekening zien we ook dat de parktrein, “Plopsa Express”, gedeeltelijk aangepast wordt. Het spoor zal deels verlegd worden om op die manier naast de houten achtbaan te lopen en mogelijk een stukje doorheen de rotsen. Vlak naast het stationsgebouw zien we ook een recht stuk verschijnen in het spoor, mogelijk wordt dit een nieuwe halte.

De opening van de houten achtbaan is voorzien voor 2016. Aan de bouw hangt een kostenplaatje van € 5 miljoen. De bouwvorderingen kan je ook volgen op onze bouwpagina.