Mexico krijgt een Cirque du Soleil themapark

Sinds 2014 plant Cirque du Soleil een eigen themapark in Mexico, de plannen lijken meer en meer vorm te krijgen. De Goddard Group staat in voor het ontwerp en stelde al een eerste fase van het project voor aan de pers. Deze eerste fase zal openen in 2018.

 

Het themapark zal gebouwd worden in Nuevo Vallarta, Nayarit. Het project zal om en bij de €800 miljoen kosten, de investering zal door een samenwerking tussen Cirque du Soleil en Grupo Vidanta gefinancierd worden. Er werd door beide partijen al samen gewerkt bij de bouw van een theater in Cancun. Waar men de permanente show Joya speelt.

De plannen voor het park in Nuevo Vallarta zijn nog in de ontwikkelingsfase maar geweten is wel dat er een waterpark en een natuurpark zal komen.

“Elke ervaring die je in het park kan opdoen zal verzorgd worden door artiesten van Cirque de Soleil”, vertelden de investeerders.

“De eigenaar en investeerder van Cirque du Soleil gaf ons een geweldige kans om iets unieks te creëren, iets dat de wereld nog nooit eerder zag”, verteld de eigenaar van Grupo Vidanta.

Hij voegt er aan toe: “beide groepen streven naar de perfectie. Grupo Vidanta is een gepassioneerd berdrijf dat rekening houdt met de natuur. We dagen onszelf uit om iets te creëren dat nog nooit gezien is.”

Het park zal een eerste fase van het project openen in 2018. Het park zal twee hoofdthema’s krijgen, de zon en de maan.

Enkele concepttekeningen.

 

Bron: CBC