Het verhaal achter: Van Helsing’s Factory

Van Helsing Factory is de nieuwste achtbaan in Movie Park Germany. De baan, gebouwd door Gerstlauer, werd geopend in 2011 en is volledig indoor. Hoewel de baan niet hoog is, amper 7,7m en ook niet vrij snel 37 km/u haalt hij toch een G-kracht van 4. De baan en rit staan volledig in het teken van het beroemde personage Van Helsing.

Van Helsing is een creatie van Bram Stoker, bekend als schrijver van het Dracula boek. Hij is een Nederlandse dokter. Vandaar ook dat in zijn naam het woord “van” staat. En is in het boek en daarbuiten bekend als vampierjager en de aartsvijand van Dracula.

De attractie in het park is langs buiten aangekleed als een garage uit de jaren 50. Het verhaal speelt zich af in de jaren 60. Je treedt binnen in de garage waar Van Helsing werkt.

Je loopt door verschillende kamers met auto-onderdelen alvorens je in de kamer komt waar Van Helsing werkt. Hij is bezig met het bouwen van een voertuig voor de jacht op de vampiers die zich verschuilen in het gebouw. Hij geeft je tips en raad. En maakt je warm voor de komende strijd.

Vervolgens kom je een darkroom binnen. Deze is gevuld met boodschappen van mensen die je waarschuwen om terug te keren.

Maar het is te laat. Je voertuig staat klaar en er is geen weg meer terug. Je stap in en vertrekt richting het wapendepot, hier staat Van Helsing je op te wachten. Je kan nog een wapen kiezen. Maar je zult vlug moeten zijn, Dracula wacht je al op aan de top van de lifthill. Het karretje ontwijkt hem en draait rond een graansilo. Je ontvlucht Dracula door een bos en gaat een riool binnen, hopelijk ben je hier veilig.

Het riool brengt je op een autokerkhof. Je gaat de lifthill op die bezaaid is met autowrakken. Hier zitten bloeddorstige weerwolven tussen en langs boven valt Dracula je weeral aan. Je ontsnapt weer en vlucht weg. Maar daar is hij weer, je vliegt dwars door hem heen en weet hem te raken met een dodelijke pijl. Het wezen hangt tegen de muur, doorboord en jij kunt de auto rustig verlaten. Hoewel rustig, eerst nog wat bekomen van dit griezelige avontuur.

Bron: Wikipedia en Youtube.