Plopsaland De Panne organiseert bloedinzameling

Plopsa en het Rode Kruis slaan de handen in elkaar voor de allereerste bloedinzameling in Plopsaland De Panne.

Bloed geven redt niet alleen levens, het is ook goed voor de team spirit. Onder dit motto slaan Plopsa en het Rode Kruis de handen in elkaar en organiseren samen de allereerste bloedinzameling in Plopsaland De Panne. Deze zal doorgaan op vrijdag 21 augustus vanaf 17u30 tot 20u30 in de Foyer van het Plopsa Theater. Iedereen die een steentje (lees: bloeddruppeltje) wil bijdragen is van harte welkom. Registratie vooraf via www.plopsageeftbloed.be is hiervoor vereist. “We zijn heel blij met deze samenwerking met Plopsa,” vertelt An Luyten, pers- en mediamanager bij het Rode Kruis. “In de zomer is het altijd een uitdaging om genoeg bloed in voorraad te hebben. En tijdens de zomermaanden wemelt het in Plopsaland van de medewerkers die bloed kunnen geven. Sommige mensen moeten een drempel overwinnen voor ze de eerste keer bloed gaan geven. Maar in groep wordt dat veel gemakkelijker! Naast alle werknemers, willen we ook de bezoekers van Plopsaland De Panne warm maken om bloed te doneren. Ook zij zijn van harte welkom op de inzameling.” Op 20 augustus spreekt het Rode Kruis bezoekers aan de ingang van het park aan om hen warm te maken om bloed te geven.
Studio 100-topman Gert Verhulst en zijn vriendin Ellen Callebout geven alvast het goede voorbeeld. Beiden registreerden zich als bloeddonor en willen hiermee iedereen die zich nog niet ingeschreven heeft aanmoedigen om hetzelfde te doen.

Deze bloedinzameling vindt plaats naar aanleiding van het streven van Plopsa naar het label ‘Onderneming met een Hart’. Dit label wordt verkregen wanneer een organisatie zich voldoende inzet om bloeddonoren te werven. “We zouden het een hele eer vinden om de lijst van ‘Ondernemingen met een Hart’ te vervoegen. We moedigen onze werknemers die in aanmerking komen om bloed te geven dan ook aan om de stap te zetten. Ik heb mij alvast geregistreerd!” reageert parkmanager Wim Wauters. “We willen immers graag ons steentje bijdragen aan de maatschappij en dergelijke initiatieven helpen ons om dit te verwezenlijken. We zijn blij dat we kunnen rekenen op het enthousiasme van ons personeel en hopen ook vanuit de bezoekers veel registraties te ontvangen.”.

De bloedinzameling gaat door in de Foyer van het Plopsa Theater, in Plopsaland De Panne. Om bloed te geven hoeft u geen ticket aan te kopen, u kan vanaf 17u30 gratis het park betreden op vertoon van je registratie aan het onthaal.