Het bizonreservaat van Pairi Daiza kreeg enkele nieuwe bewoners

Pairi Daiza werkt heel hard aan de verdere uitbreidingen van het park. Dit jaar openden heel wat nieuwigheden zoals de tijgertempel en het olifantenbad. Ook kwam er een groot nieuw reservaat voor de olifanten dat voor een groot deel buiten de parkmuren gelegen is.

Het park is momenteel hard aan het werk om een volledig nieuw gebied te bouwen genaamd Terre du Froid. Dit gebied zal een Russische toets krijgen, compleet met een Russisch restaurant. In het gebied komt er ook een stelplaats voor de parktrein die onlangs in dienst werd genomen.

In Terre Du Froid is ook een volledig nieuw bizonreservaat aangelegd, eentje dat net als het olifantenreservaat doorloopt achter de parkmuren. Dit reservaat valt al te bewonderen vanuit de parktrein, die er doorheen rijdt. Enkele dagen geleden mochten enkele gelukkige treinpassagiers live de geboorte van een bizon bewonderen. Vanuit de trein zagen zij de nieuwe telg op de wereld gezet worden.

Deze week mocht het park nog enkele nieuwe volwassen bizons verwelkomen. De drie nieuwe reservaatbewoners kwamen van het Mechelse dierenpark Planckendael. De bizons zitten momenteel nog afgezonderd maar zullen spoedig de rest van de kudde ontmoeten en hun intrede doen in het nieuwe reservaat.

 

Foto en filmpje: Pairi Daiza