Amerikaans geld voor het noodlijdende Rainbow Magicland?

Het Italiaanse themapark Rainbow Magicland is aan haar vijfde seizoen bezig, het park dat opende in 2011 met heel wat prachtig afgewerkte attracties. 5 achtbanen waaronder de topachtbaan Shock: The Steam Machine, een gelanceerde achtbaan van Mauer Sohne.

Ondanks de hoge afwerkingsgraad van het park en de leuke attracties leek het park nooit echt van grond te komen. In het openingsjaar bereikte het park een bezoekersaantal van 720.000, in het tweede seizoen klom dat tot 1.000.000, maar daalde al snel weer in de twee daaropvolgende seizoenen tot 750.000 in het vorige seizoen. Dit seizoen is nog maar halfweg, maar het lijkt er op dat die daling blijft aanhouden.

In het korte bestaan stond het park al onder leiding van vier verschillende personen. In een nieuw businessplan dat ingediend werd voor de komende jaren lijkt het echter dat er heel wat zal veranderen in het park.

In dat plan zou niets vermeld staan over de investeringen die het park zal doen in het in 2016 te openen waterpark “Olympus Waterland” Maar er wordt iets groter vermeld, iets dat het park uit de moeilijkheden zal helpen.

Project-K

Project K houdt in dat de banken die leningen verschaften aan acht bedrijven, waaronder Alpha Parks (Rainbow Magicland), deze bedrijven beschouwen als noodleidende bedrijven. Dit komt door de zwakke Europese economie en de evolutie van de Griekse crisis. Om deze reden hebben de lening verschaffers besloten enkele bedrijven van de hand te doen om het risico voor hen te verkleinen en de balans van hun rekening weer in het reine te krijgen.

KKR (Kohlberg Kravis Roberts)

In deze troebele tijden lijkt KKR een redding te worden. Deze Amerikaanse investeerder, gelokaliseerd in New York, kondigde in juni aan een Italiaanse afdeling te openen die een deel bedrijven nieuw kapitaal wil lenen. Men zal deze bedrijven ook operatieve expertise bieden. Op deze manier zullen die bedrijven de financiële crisis voor altijd kunnen overwinnen.

In het initiële portofolio dat de investeerder voor ogen heeft zitten industriële groepen als Alpha Parks, Burgo, Comital Saiag, Lindberg  en  Manucor Orsero. Deze bedrijven zouden een lening krijgen en geherstructureerd worden.

Het Italiaanse platform van KKR wordt geleid door Andrea Giovanelli in samenwerking met Alvarez en Marsal.

Het is momenteel nog niet duidelijk wat voor veranderingen dit zal meebrengen voor Rainbow Magicland, maar alles wijst in de richting van een uiteindelijke redding van het park.

 

Bron: Emanuele Bisceglie, Theparks.it