Dierennieuws uit Zeehondencrèche Pieterburen

Net als Sealife in België, vangt de Zeehondencrèche Pieterburen dieren op. Deze zomer mochten ze alvast hun eerste zeehondje verwelkomen.

Dit is Yento, de eerste huiler die we deze zomer hebben opgevangen. Yento lag bij zijn moeder bij de waterinlaat van de Dollard waar ons team dagelijks de zeehonden observeerden. Zo viel het al snel op dat Yento’s moeder na enkele dagen haar pup gezoogd te hebben opeens was verdwenen. Omdat de avond inviel en er zwaar weer op komst was, hebben we Yento overgebracht naar de crèche, hij was nog te klein om zonder hulp alleen te overleven. Inmiddels is hij al een heel stuk gegroeid en verblijft hij met 2 andere pups in een buitenbad waar hij kan spelen en zwemmen. Yento is te zien voor het publiek.

De crèche krijgt een nieuw bezoekerscentrum

Op 10 juli opent ons geheel vernieuwde bezoekerscentrum. Het is een actieve ontdekkingsreis langs zeehonden en hun leefomgeving. We hebben de Waddenzee naar Pieterburen gehaald, je weet niet wat je ziet! Deze zomer zijn er in dit kader veel wisselende activiteiten. Houd de website in de gaten voor actuele informatie!

Je kan mee op ontdekkingreis.

In de maanden juli en augustus gaan we het Wad op om zeehonden in het wild te zien. We gaan varen, ontdekken en over de zandplaat lopen. Er is een gids aan boord, koffie en een drankje en natuurlijk hebben passagiers van de boot gratis toegang tot de crèche. Vaart u met ons mee?

Klik verder naar de website voor meer info.

 

Er worden meerdere puppy’s geboren

Het is puppytijd! Op dit moment zijn er ruim 70 pups in de crèche. Komt u ze een bezoekje brengen?

Bekijk ze live op de webcam.

 

Het gevaar van vissersnetten.

Kortgeleden werd deze zeehond op het strand van Vlieland gevonden, door onze EHBZ-er Willem werd hij gevangen en dat was geen gemakkelijke klus. Het is jong mannetje van de Grijze Zeehond. Deze zeehonden zijn enorm sterk en gaan in de aanval als ze zich bedreigd voelen. Met behulp van Staatsbosbeheer Vlieland is het Willem gelukt de zeehond te vangen en naar Pieterburen over te brengen. Het visnet is verwijderd, zijn wonden zijn behandeld en de komende weken is hij nog te zien in de crèche.