Speed of Sound terug compleet

Speed of Sound werd in 2000 geopend in Six Flags Holland onder de naam La Via Volta. In 2007 werd de achtbaan gesloten om te verdwijnen uit het park. De herlocalisering van de baan naar Pleasurewood Hills ging niet door en de achtbaan bleef er troosteloos bijstaan. In 2011 werd de baan na een grondige renovatie heropend in zijn huidige vorm.

De achtbaan kreeg na de transformatie nieuwe treintjes met een aangenamer beugelssysteem en onboard muziek. Deze muziek werd dit jaar nog vervangen voor een nieuwe versie.

Vrijdag bleek de verbazing groot toen er een stukje baan ontbrak bij de rollercoaster Speed of Sound. Tijdens een inspectie werd ontdekt dat een deel van de baan nader onderzocht moest worden.

Geruchten spreken over haarscheurtjes in de constructie, dit werd echter niet bevestigd door het park. De technische ploeg heeft hard gewerkt. Het stukje baan werd vrijdag verwijderd, en zaterdag was de baan alweer operationeel.

In onderstaand filmpje kan je een deel van de werken zien.

 

 

Bron Looopings, Wikipedia