Ridders en roofvogels bij Archeon

In het weekend van 25 en 26 juli kunnen alle ridders zich laten opleiden tot een echte ridder: nadat zij hebben getoond dat zij kunnen zwaardvechten, hoffelijk en creatief zijn, mogen zij een oorkonde mee naar huis nemen. Ook de jonkvrouwen hebben genoeg te doen. Zij kunnen armbandjes vilten of leren boogschieten. In de middeleeuwen mochten de jonkvrouwen natuurlijk niet leren zwaardvechten en hadden de ridders wel wat beters te doen dan vilten, maar tegenwoordig mag het natuurlijk ook andersom!

Om te laten zien hoe een ridder zijn harnas aantrekt, is ridder Lodewijk van Montfoort in Gravendam. Hij zal uitleg geven over ridderlijk gedrag, zal zijn harnas aantrekken met behulp van zijn schildknaap en springt daarna op zijn paard om een beetje te oefenen met de verschillende wapens die ridders graag gebruikten in de strijd.

Van maandag 20 juli t/m vrijdag 31 juli zijn er ook dagelijks spectaculaire roofvogelshows in de arena!
Zorg dat je erbij bent in Archeon!

ImageProxy (1)