Primeur voor AquaZoo Friesland

AquaZoo Friesland haakt met de komst van reuzenotters in op waar het voor de dierentuin in Leeuwarden ooit allemaal mee begon: het Otterpark. Het nieuwe verblijf van de levensgevaarlijke reuzenotters opende op maandagmiddag 20 juli de deuren.

Aan de verbouwing van het binnengedeelte van AquaZoo Friesland met de toepasselijke nieuwe naam ‘AquaZoo Binnendoar’ wordt momenteel de laatste hand gelegd. De reuzenotters krijgen namelijk zowel een binnen- als buitenverblijf. Leuk weetje: bezoekers kunnen in AquaZoo Friesland de reuzenotter (de grootste otter ter wereld) zien, maar ook de kleinklauwotter (de kleinste otter ter wereld) bewonderen.

Waterhond

De reuzenotter wordt in Suriname ook wel ‘grote waterhond’ genoemd. Deze otters kunnen wel 1,80m lang worden en wegen rond de 30 kg. Ze komen in het wild voor in de tropische regenwouden van Zuid-Amerika waar ze in familiegroepen leven. Otters doen alles samen: slapen, spelen, jagen enzovoort. Een reuzenotter eet maar liefst 2 kg vis per dag.

Primeur

De reuzenotter is in Nederland alleen bij AquaZoo Friesland te zien. Leeuwarden heeft dus de primeur! Dit weekeinde arriveerde er een mannetje vanuit Dortmund. Begin augustus volgen er nog twee mannen uit Leipzig.

IJsberen en nijlpaarden

Vestigingsmanager Martin van Hees van AquaZoo Friesland is erg in zijn nopjes met de komst van de nieuwe bewoners: “Deze spectaculaire dieren passen perfect bij de nieuwe weg die we bij AquaZoo zijn ingeslagen.  Datzelfde geldt voor de bijzondere wijze waarop we ze aan het publiek laten zien. Het zijn ook heel actieve dieren, dus onze bezoekers zullen er heel veel plezier aan beleven. Bovendien zijn wij de enige dierentuin in Nederland met reuzenotters, dus dat is ook een leuke primeur voor Friesland. Er staat hier nog veel meer op stapel. Zo verwachten we volgend jaar ijsberen en later ook nog nijlpaarden. Zo blijven we bouwen aan een mooie toekomst van AquaZoo Friesland.”

Bron: zoosite.nl