Opnieuw technische problemen voor Scream in Heide Park

De gyro-drop toren van het Duitse Heide Park is weer gesloten. De attractie kampte bij de start van het nieuwe seizoen met technische storingen en kon toen ook geruime tijd niet opengaan voor het publiek.

Scream werd geopend in 1992 als uitkijktoren, in de periode tussen oktober 2002 en april 2003 werd de attractie omgebouwd tot een Gyro-Drop Tower (vrijevaltoren) ‘Scream’ door het Zwitserse bedrijf Intamin. Scream is een van de snelste droptorens ter wereld met een snelheid van 100km/h. De toren is 71 m hoog en ligt in het Transylvanië gedeelte van het park.

Bij de start van het seizoen kon Scream niet open gaan wegens een ontbrekend onderdeel, groot was de vreugde toen de attractie in juni eindelijk terug open ging. De vreugde is echter van korte duur, want Scream is terug dicht door hetzelfde probleem als bij de start van het seizoen.

De technische dienst en de fabrikant Intamin doen er alles aan om de attractie terug in werking te krijgen. Of dit nog lukt dit seizoen is nog maar de vraag. Officieel blijft de attractie dicht tot oktober.

Bron: parkerlebenis.de