Disney World verwijdert haar Speedway

Het Disney World park gaat haar Speedway verwijderen om extra parking te creëren. De Speedway werd gebouwd in 1995. Het is een ovaal circuit met een lengte van 1,6 km.

In 1996 werd er de allereerste race gereden van het nieuwe Indy Racing League kampioenschap. 5 jaar lang werd er een Indy Racecar gehouden, de laatste vond plaats in 2000. Het park kon toen geen nieuwe overeenkomst maken met de Indy Racing League waardoor er geen wedstrijden meer op plaatsvonden.

Momenteel werd de Speedway gebruikt voor de Richard Petty Racing Experience. Deze biedt bezoekers aan om eens mee te rijden met een raceauto. Ook zelf rijden met een raceauto is een optie. De Richard Petty Racing Experience zal deze zomer sluiten om extra parkeerplaatsen te maken, hoeveel dat er juist zullen zijn is niet geweten.

Bron orlandosentinel.com