Nieuwe NBA-ervaring voor Disney

Het huidige DisneyQuest in Downtown Disney te Orlando dat opende in 1998 zal sluiten in 2016. Het gebouw van 5 verdiepen was een soort interactief indoor themapark. Waar je verschillende games kon terugvinden, gaande van klassieke arcadegames naar 3D en nog veel meer. De games raakten verouderd waardoor ze nu dus moeten wijken.

Op deze plek komt er een NBA-ervaring. De ervaring zal een restaurant en een winkel bevatten, maar ook een interactieve ervaring voor de fans en enkele videogames. De attractie zal deel uitmaken van Disney Springs, de grootste uitbreiding van Downtown Disney tot nu toe. Het gebied zou tegen 2016 af zijn en zal ongeveer 150 shops, eet- en entertainmentplaatsen aanbieden. De opening van de nieuwe NBA-attractie is nog niet gekend, meestal duurt de bouw van zulke projecten enkele jaren.

De bestaande NBA-attractie in het nabije Universalpark zal trouwens dit jaar sluiten. Dat maakte het park onlangs bekend. Wat er in de plaats komt is nog niet geweten.

Bron TBO.com