Adventureland in Iowa kondigt de bouw aan van een nieuwe achtbaan

Adventureland is gelegen in de Amerikaanse stad Altoona in Iowa. Het park ontstond in 1973 en biedt een honderdtal attracties aan. De meest in het oog springend zijn uiteraard de achtbanen. De eerste vaste achtbaan van het park was Tornado, een indrukwekkende houten achtbaan, waarvan het park er zelfs drie heeft. De twee andere houten achtbanen zijn Outlaw, gebouwd door CCI en deze baan opende in 1993. De derde houten achtbaan is ook van de hand van CCI en opende 3 jaar later in 1996, deze heeft de nam Underground en is volledig indoor gebouwd.  Dit was de tevens de laatste achtbaan die het park toevoegde. Met Dragon, een dubbel looper van Hopkins had het park maar een stalen achtbaan in haar aanbod, maar daar zal verandering in komen.

Aan dat aanbod van stalen achtbanen zal het park volgend jaar een tweede exemplaar toevoegen. Op haar facebookpagina maakte het park bekend dat ze volgend jaar investeren in een indrukwekkend stalen gevaarte.

De nieuwe achtbaan zal een lengte hebben van 762 meter en een hoogte van 40,5 meter. In de achtbaan zal men vijfmaal over de kop gaan. De first drop zal eentje zijn van 101°, wat hem meer dan verticaal maakt.

De achtbaan wordt een “Infinity Coaster” van Gerstlauwer met een op maat gemaakte lay-out voor het park. Infinity Coaster kennen we onder andere van The Smiler in Alton Towers, Karcho in Tripsdrill en Junker in PowerPark.

Om plaats te maken voor deze nieuwe achtbaan zal de boomstam attractie “Log Ride” na meer dan 40 jaar dienst het park verlaten. De directeur vertelde hierover: “de Log Ride heeft heel wat bezoekers veel plezier bezorgd en was nog steeds een populaire attractie in ons park, toch liepen de onderhoudskosten enorm op.” Hij voegde er nog aan toe: “Attracties die verdwijnen zullen altijd mensen droevig maken, vooral de fans dan, maar jammer genoeg kunnen ze niet eeuwig blijven bestaan.”

De nieuwe achtbaan, die de naam “Monster” zal dragen, zal achtmaal de kabelbaan “Sky Ride” kruisen, wat voor een leuke interactie voor beide attracties zal zorgen.

Bij deze investering zal een bedrag gemoeid zijn van $8 miljoen.