Mediahysterie sinds ongeval in Alton Towers

Het zit het Engelse pretpark Alton Towers niet mee de laatste weken. Amper 1 week na het ongeval met The Smiler, waar 4 zwaar gewonden vielen, blijft de mediahysterie verder lopen. Het park wordt bij elke mogelijkheid in de Britse media in een slecht daglicht gesteld.

Zo gebeurde er gisteren een kortstondige evacuatie op de nieuwe Octonauts achtbaan. De achtbaan bevindt zich in het nieuwe kindergedeelte van het park. De achtbaan kwam door een technische fout abrupt tot stilstand, hierdoor zorgde één van de passagiers voor onrust.

De normale werkwijze bij zulke incidenten is het resetten van de baan, waardoor deze gewoon terug normaal kan opstarten. Echter werd er beslist om te evacueren omdat één persoon in paniek raakte. De evacuatie houdt in dat iedereen een harnas rond zich krijgt, dat vervolgens met een veiligheidstouw wordt vastgemaakt aan de leuning van de trap naast de track.

Alton Towers bevestigd dat het personeel de correcte procedure gevolgd heeft, waardoor iedereen veilig en vlug van de attractie gehaald werd.

Een andere krant meldt dan weer een voorval met een metalen voorwerp dat gevonden werd onder de achtbaan Air, waardoor deze eventjes gesloten bleef voor een routinecontrole, na afloop kon de achtbaan opnieuw in bedrijf genomen worden en werden er geen verdere problemen gemeld.

Omwille van het onderzoek blijven achtbanen The Smiler en Sonic Spinball gesloten, alsook de andere attracties in de X-Sector. Nemessis Sub Terra blijft ook gesloten, enkel zou het hier gaan om een update van het design. Zo meld het park op Twitter.

Gelukkig komt er ook goed nieuws vanuit de pers.

Het meisje dat haar been verloor in het ongeval vorige week, is aan de betere hand. Na een dag aan een beademingsmachine kan ze terug zelfstandig ademen. Haar herstel verloopt goed, ook haar vriend die 2 gebroken knieën overhield aan het ongeval is aan de beterhand.

Merlin, de groep die Alton Towers bezit, heeft onlangs bevestigd dat ze een schadevergoeding uitbetalen aan de 16 inzittende slachtoffers van het achtbaanongeluk met The Smiler.

Bron: Britse media

Foto: TowersStreet