Uitbreiding Bosrijk in de Efteling is klaar

De eerste uitbreidingsfase van 2015 in de Efteling is afgerond.

Bosrijk in de Efteling werd voor het eerst in gebruik genomen op 12 december 2009. Bij de opening telde Bosrijk 203 Dorpshuysen, Boshuysen en appartementen in het Landhuys of Poorthuys, geschikt voor 4, 6 of 8 personen. Bosrijk was de grootste investering van Efteling tot nu toe, het park in Kaatsheuvel investeerde maar liefst 51 miljoen euro in dit project.

Met het doel voor ogen om tegen 2020 de kaap van 5 miljoen bezoekers te trotseren, maakte de nieuwe directeur Fons Jurgens, op zijn 2de werkdag in zijn nieuwe functie, bekend flink te gaan investeren in de verdere uitbreiding van de Efteling. Dit gebeurt in 2 fases, Bosrijk wordt uitgebreid met 51 nieuwe accommodaties waaronder ook groepsaccommodaties van 12 tot 24 personen, in totaal goed voor 400 nieuwe bedden.

Fase 2 van de uitbreidingen van het park is een nieuwe achtbaan ‘Baron 1898’, een nieuwe dive coaster van B&M. Deze nieuwe achtbaan opent officieel zijn deuren voor het grote publiek op 1 juli 2015.