Potts Park opent Klabautermann Ahoy

Klabautermann Ahoy  is een attractie die veel weg heeft van een schommelboot. Het enige verschil met een schommelboot is dat de ‘Kontiki- attractie’ een schommelende (sleep)boot attractie is die echter daarbij nog eens extra rondom zijn as draait. In de volksmond wordt deze attractie wel eens de ‘dansende sleepboot’ genoemd.

De ‘Dansende sleepboot’ attracties kennen de meesten van Movie Park Germany ‘Stormy Cruise’ die terug te vinden is op de Santa Monica Pier, Swampie Swing in Toverland en Fogg’s Trouble in Slagharen.

De nieuwste aanwinst voor Potts Park, Klabautermann Ahoy, werd gebouwd door het Duitse Zierer en heeft een baanlengte van 19 meter, de boot zal al draaiend dit parcours enkele keren afleggen. De versie in Potts Park is tevens uitgerust met speciale kinderzitjes, zodat zelfs de allerkleinsten al van deze attractie kunnen meegenieten. In totaal kunnen er zo’n 22 bezoekers plaats nemen in deze swingende boot.

De combinatie van swingende en roterende bewegingen zorgt voor een ongewone en verrassende rit. Je kan deze nieuwe attractie vinden nabij de  wildwaterbaan “Pottwal”.

Potts Park investeerde ongeveer 500.000 euro in deze nieuwe attractie.

Vorig jaar kreeg het park zo’n 200.000 bezoekers over de vloer.

 

Bron: Parkerlebnis.de

Foto: Potts Park