Ongeval met Flightdeck in California’s Great America

Er zijn 2 mensen gewond geraakt in een ongeval met een achtbaan in het California’s Great America Amusement Park in Santa Clara, California.

Een medewerker van het park raakte zwaargewond toen hij door een treintje van achtbaan Flight Deck geraakt werd. Bezoekers zagen hoe de medewerker zich onder de track begaf om een gsm terug te halen. Net op dat ogenblik kwam er een treintje voorbij waardoor de man een 10 tal meter werd meegesleurd. Een inzittende van het treintje werd daarbij verwond aan zijn hand, beiden werden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Flight deck is een 31 m hoge hangende achtbaan van B&M, vergelijkbaar met Black Mamba in Phantasialand, met 3 inversies en een snelheid van 80 km/u. Deze achtbaan opende in 1993 in het park onder de naam Top Gun en werd later omgedoopt tot Flight Deck.

Great America liet in een persbericht weten dat er geen defect was aan de achtbaan en dat ze volop meewerken met het onderzoek. De attractie blijft voorlopig gesloten.

In 1998 was er een gelijkaardig ongeval toen een man de hoed van zijn vrouw wou terug halen, helaas heeft deze persoon het ongeval niet overleefd.

Bron: ABC-News

Foto: Gregscoasterfotos