Een Bijzzzzzzzzzzonder verhaal uit Plopsaland

Heel heel lang geleden, toen er nog geen sprake was van Plopsaland De Panne, woonde er in het pretpark geen hondje dat kon praten, superhelden, piraten, clowns en acrobaten maar een bijtje genaamd Meli.

In de attractie ‘Het bos van Plop’ vond je toen nog een hele zwerm Meli-bijtjes terug. Ze namen je mee in een bootje doorheen hun leefwereld, de bijenkorf, die de naam ‘Apirama’ droeg. Maar 1 van de bijtjes werd ooit in 1971 gestolen. De bij was meegenomen door een man naar Noord-Frankrijk. Tot op de dag van vandaag. 44 jaar nadat hij werd meegenomen keerde de bij deze vrijdag terug.

De persoon die het beeldje van de bij had meegenomen, had namelijk 1 laatste wens. Die luidde dat wanneer hij zou sterven, de bij terug naar zijn rechtmatige eigenaars zou gaan. Hierdoor ontvangt de familie Florizoone de bij terug. Het bijtje zal dan overhandigd worden aan Plopsaland. Dit beeldje zal een plaatsje krijgen in het enige dat er nog rest van Meli in Plopsaland, het museumpje dat zich tussen het restaurant Mr. Spaghetti en Anubis: The Ride bevindt.

Het Bos van Plop zou net zoals de Meli-attractie wel eens kunnen verdwijnen. De attractie zou namelijk vervangen worden door iets nieuws volgens Plopsa-directeur Steve van den Kerkhof.