Kärnan krijgt muziek van IMAscore

Kärnan, de hypercoaster die deze zomer opent in Hansa Park, zal muziek krijgen van IMAscore. Het IMAscore-team doet de laatste jaren gouden zaken in de pretparkwereld. Zo componeerden ze al muziek voor o.a. Europa-Park, Toverland, Heide Park, Phantasialand en veel meer.

 

Het IMAscore-team trok naar Boedapest om de muziek voor Kärnan op te nemen met het Boedapest Film Orkest en koor. In het Duitse Park, gelegen te Sierksdorf, loopt de bouw van de hypercoaster ten einde, het meest in het oog springende element is ongetwijfeld de Kärnan toren.

Een 64-koppig orkest en een 40-koppig koor nam de soundtrack, geschreven door IMAscore, op in de grote opnamestudio van Magyar Radio, de grootste radiozender van Hongarije.

Omwille van de omvang van het project, besloot het park de attractie in twee fases te bouwen. De eerste fase was de achtbaan zelf, waarvan deze week de eerste testritten zullen plaatsvinden. De thematiek zal dit jaar beperkt zijn, alsook de muziekeffecten. In het seizoen van 2016 zal de attractie volledig aangekleed worden en zullen de muziek en alle andere effecten volledig afgewerkt zijn.