Huss vindt de Enterprise opnieuw uit

Huss Park Attractions GMHB, de bekende Duitse attractiebouwer, die we kennen van onder andere de Sledge Hammer in Bobbejaanland, kondigt een nieuwe versie aan van de klassieke Enterprise attractie. Deze zal een volledig nieuw en verbeterd design krijgen.

 

Met het opnieuw lanceren van deze attractie, krijgt de succesvolle Enterprise een volledige make-over en wordt er weer nieuw leven geblazen in deze oude klassieker.

De Flying Enterprise

P1190388Enkele jaren geleden kwam Huss al met een modernere variant op het Enterprise type, deze attractie werd geen heel groot succes.

Het eerste exemplaar van dit type werd gebouwd in Bobbejaanland onder de naam Fly Away.Deze attractie moest na 11 jaar dienst plaats maken voor de, dit jaar geopende, Forbidden Caves.

Bij dit type hingen de bakjes onderaan de draaiende schijf, waardoor je het gevoel kreeg te vliegen. Een bijzonder intense ervaring. Fly Away ging tijdens het openingsjaar zelfs vooruit en achteruit, wegens te intens werd geopteerd nadien enkel voorwaarst ritten te geven.

De nieuwe Enterprise zal verkrijgbaar zijn in drie variaties.

– De Enterprise 2G (2de generatie)

– De Enterprise 2GH ( een hybride versie van de 2G, hierbij wordt een combinatie van nieuwe suspended stoeltjes en klassieke gondels gebruikt)

– De Enterprise 2GH Plus ( een 2de generatie met een volledige nieuwe hellingsgraad.

De Enterprise is al jarenlang een geweldig populaire attractie, zowel voor bezoekers als voor de bedieners. De eerste modellen werden ontworpen in de jaren 1970. Met zijn unieke attractietype, design en de hoge capaciteit, is dit een van de meest succesvolle attracties van Huss. Wereldwijd zijn er 75 exemplaren van verkocht, de meeste hiervan zijn zelfs nog in bedrijf. Een duidelijke indicatie van de hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid van deze Huss attractie.

In onze omgeving kan je nog genieten van de oude versie van deze Enterprise in Walibi Holland met de G-Force, Hellendoorn met de Tarantula Magica en de Kwal in Drievliet. Ook in België konden we tot enkele jaren geleden genieten van zulke Enterprise in Walibi Belgium, deze werd uit het park verwijderd in 2008.

Ook Condor heruitgevonden

Ook de bekende Condor Attractie werd onlangs in een nieuw kleedje gestoken, door dat succes besloot het bedrijf ook de Enterprise opnieuw uit te vinden en op te nemen in haar productencatalogus. De nieuwe versie met hybride zitjes en een combinatie van de nieuwe en klassieke gondels werden ingevoerd om een nieuwe ervaring te bieden voor een breder publiek.

De Enterprise maakt gebruik van een til arm die de grote schijf tot een hoek van 90° brengt. De schijf wordt aangedreven door een motor die er voor zorgt dat de gondel snel genoeg roteert om de bakjes verticaal te doen zwaaien. In de verticale stand gaan de berijders meerdere keren over de kop, de gondels bereiken hierbij een maximum hoogte van 18 meter. Hierbij ervaren ze een maximum van 2G (2 G-krachten).

Zowel de traditionele als de nieuwe gondels bieden plaats aan twee passagiers, maar elk met een eigen ervaring. De gesloten gondels zijn toegankelijk voor alle bezoekers, inclusief mensen met jongere kinderen. De nieuwe, individuele gondels bieden een vrijere, intensere ervaring.

Een nieuwe optie is de 2GH-Plus. Dezelfde attractie maar met een upgrade die een volledige nieuwe helling mogelijk maakt. Bij deze versie kan de schijf van een verticale positie verplaatst worden naar een horizontale positie. Dit zal een volledig nieuwe ervaring bieden. De schijf kan ook in een horizontale positie gehouden worden zodat de attractie ook als een soort panoramische attractie gebruikt kan worden. De maximum capaciteit ligt op 40 personen per rit, wat een theoretische capaciteit maakt van 1200 personen per uur.