Eerste testritje op Baron 1898 met proefpersonen

Baron 1898 de nieuwe dive coaster van B&M in de Efteling heeft zijn eerste bemande ritje achter de rug. De baan is 37.5m hoog. Na de lift hill volgt een vrije val in een tunnel, daarna ga je in een immelman gevolgd door een zero G-roll en eindigen doen we met een helix. De baan gaat open op 1 juli 2015.

De Efteling heeft vanaf 8 mei verschillende testritten gedaan met testdummy’s op de dive coaster. Vanavond was het dan eindelijk de beurt aan de directieleden, managers en andere Efteling-prominenten. Zij waren de allereerste die met een snelheid van 90km/h de vrije val maakten.

Rollercoasterfans die geen genoeg kunnen krijgen van de baan kunnen in september een uur lang onbeperkt ritjes maken. Op zaterdagochtend 19 september is de baan gereserveerd voor ECC, European Coaster Club, die voor de eerste maal in samenwerking met de Efteling de internationale fandag organiseren.

Vanaf 08.45u tot 09.45u mogen de deelnemers zo vaak als ze willen plaats nemen in Baron 1898. Een ticket kost wel 58€, voor abonnees 40€. Na sluitingstijd mogen de deelnemers 1 uur lang plaatsnemen in Python, waterachtbaan de Vliegende Hollander en de houten achtbaan Joris en de draak. In de prijs zit ook een ontbijt inbegrepen.

Bron: Looopings.