Babyboom in de Olmense Zoo

In de Olmense Zoo, gelegen in het Kempische Olmen is een ware babyboom gaande. De zoo is het best gekend voor haar katachtigen. De groep katachtigen werd onlangs uitgebreid, er werden 3 vrouwelijke tijgerwelpjes geboren.

Ongeveer een week geleden werden er 2 witte en 1 bruin tijgertje geboren. Ze zijn gezond, maar de moeder Curry neemt de verzorging niet zo nauw. Eigenlijk waren er 4 welpjes geboren, er is echter 1 welpje overleden omdat de moeder erop is gaan liggen. Hierdoor heeft de zoo beslist om de welpjes met de fles te voederen, dit om de 4 uur. Dit zullen ze ongeveer 3 maanden blijven doen. Wanneer de welpjes 1 maand oud zijn, komt er ook vlees bij de voeding. De kleintjes hebben nog geen naam, maar het staat al wel vast dat deze met de letter Q zullen beginnen.

Witte tijgers zijn geen raszuivere Bengaalse of Siberische tijgers, maar het resultaat van een kruising tussen die twee. De witte kleur wordt veroorzaakt door een recessief gen , een wit welpje kan dus alleen geboren worden als beide ouders dit gen dragen. De kans dat er een witte tijger in het wild geboren wordt en overleefd is heel erg klein, statistisch gezien 1 op 10.000.

Eind april werden de chimpansees Bieke en Jimmy ouders van een baby chimpansee. Helaas zal je het kleintje nog niet veel zien, want mama Bieke schermt haar baby af voor de bezoekers. Een naam voor het kleintje is er nog niet.

Daarnaast zagen ook een Amerikaanse zeearend, 4 ooievaars, 2 nevelpanters, een hyena en 2 otters het levenslicht in de Olmense Zoo.

Bron: Het nieuwsblad.

Foto: Maria De La Cruz