Alton Towers blijft gesloten na ernstig ongeval

Gisteren in de vroege namiddag kwamen in Alton Towers twee treintjes van The Smiler in botsing met elkaar. Sinds de opening in 2013 heeft deze achtbaan voor heel wat kopzorgen gezorgd bij Alton Towers. Zoals bouten die losbraken of een wiel van een achtbaankarretje.

smiler-6_3327038bGisteren liep het echter ernstig mis met de achtbaan, toen een treintje een testrit maakte en niet doorheen de baan raakte. Een tweede treintje werd ondertussen al vrijgegeven en bleef stilstaan op de kettinglift. Volgens ooggetuigen kwam het treintje op de lift plots weer in beweging, inzittenden zouden gegild hebben, seconden later knalden ze dan ook in volle vaart tegen het lege treintje dat gestald stond.

crop_1_alton_tower_3326775b

De medische dienst van het park werd onmiddellijk gemobiliseerd en ook de hulpdiensten werden gebeld. Iets later arriveerden heel wat ambulances en helikopters in het park.

16 berijders zaten vast in het treintje, vier daarvan blijken zwaargewond te zijn. Omstanders vertellen dat men de inzittenden hoorden gillen en schreeuwen en dat sommige onder hen bebloed bleken te zijn.

 

upright_alton_3326783b

De hulpdiensten moesten een platform bouwen om bij de inzittenden te geraken en hadden meer dan vier uur nodig om hen allemaal te bevrijden. Vier inzittenden raakten ernstig gewond aan rug, benen en nek. Gelukkig vielen er geen dodelijke slachtoffers bij dit ernstig ongeluk.

Het park meldt in een officieel bericht dat zij het ongeval ten zeerste betreuren en er alles aan zullen doen om de gewonden te helpen.

 

Het park zal minstens een dag gesloten blijven, of het de volgende dagen zal openen wordt later meegedeeld op de site en sociale mediakanalen. Alle mensen die al tickets geboekt hadden zullen ook volledig vergoed worden.

Bronnen: BBC, The Telegraph

Foto’s: Helen Critchley, Leigh Curtis, Ben Jamming