300.000 Bezige werkertjes voor Tivoli Gardens

“Tivoli Gardens”, in het centrum van Kopenhagen (Denemarken), installeert op het dak van de Tivoli Concert Hall een tiental bijenkorven.

“Tivoli” is een partnership aangegaan met Bybi (Town Bee). Men verwacht dat de bijenkorven tot 450 kg honing kunnen produceren per jaar. De honing zal gebruikt worden voor het ontbijt in restaurant “ Nimb Brasserie”. Bezoekers van het park zullen ook deze honing apart kunnen aankopen.

Honning200g1

De 10 bijenkorven staan op de top van de “Tivoli Concert Hall”. In deze bijenkorven huizen maar liefst 300.000 bijen, en dit aantal zal naar verwachting in de loop van komende zomer alleen nog maar verdubbelen. Men verwacht de honing te kunnen oogsten in juni, juli en september.

De populatie van elke bijenkorf kan maar liefst meer dan 4 miljoen bloemen bestuiven in de loop van de zomer. 1 korf produceert ongeveer 45 kg honing tijdens het zomerseizoen.

Geen schrik, Bijen zijn vreedzame insecten die alleen in bloemen zijn geïnteresseerd. Ze steken alleen als ze zich bedreigd voelen. Ze worden vaak verward met wespen, die agressief zijn en aangetrokken worden door ons voedsel.