Opnieuw wereldrecord brekende achtbaan voor Ferrari World in Abu Dhabi!

Ferrari World Abu Dhabi, gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten, heeft de plannen onthult over hun nieuwe recordbrekende achtbaan. Het nieuws maakten ze bekend op de Arabian Travel Market (ATM). De nieuwe achtbaan wordt een belangrijke uitbreiding van het bestaande aanbod. In Ferrari World staat momenteel al de snelste achtbaan ter wereld met een snelheid van maar liefst 240km/u.

 

Wereldrecord brekende achtbaan:

Ferrari World Abu Dhabi zal dit jaar nog beginnen met de bouw van een nieuwe achtbaan die niet 1 maar wel 2 wereldrecords zal breken. De nieuwe achtbaan, gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin, zal de steilste drop hebben. Daarbij zal de achtbaan een looping van 52 meter hoog krijgen, waardoor deze de hoogste ter wereld wordt. Momenteel heeft de Full Throttle in Six Flags Magic Mountain dit record nog op haar naam met een looping van 48,8 meter. Het unieke aan deze baan is dat de looping zowel langs de binnen als buitenkant wordt bereden.

De nieuwe achtbaan zal “Flying Aces” genoemd worden, geïnspireerd op de Italiaanse ‘ace of aces’ graaf Francesco Baracca, een beroemde Italiaanse piloot van de jaren 1900. Enzo Ferrari nam van deze legendarische persoon het bekende logo met het paard over. De achtbaan die helemaal in het teken zal staan van het vliegtuig van meneer Baracca, zal naar verwachting bezoekers van over de hele wereld trekken. Tijdens de achtbaanrit moeten de gasten het gevoel krijgen een vlucht te maken in een vliegtuig.

Ferrari World Abu Dhabi - Record brekende achtbaan 1

One-of-a-kind beleving:

De General Manager van Ferrari World, Jesse Vargas, zei: “Er zijn maar weinig themaparken die al zulke uitbreidingen hebben uitgevoerd als Ferrari World. Wat we hier bekend maken is maar een glimp van onze voortdurende investeringen en veranderingen. Flying Aces zal in de rijke geschiedenis komen van Ferrari’s ‘one-of-a-kind’ belevingen. Je zal deze attractie alleen maar kunnen vinden in Ferrari World Abu Dhabi”.

“We zijn trots op wat Ferrari World Abu Dhabi heeft bereikt in de afgelopen 5 jaar en we zijn blij met de feedback van onze gasten over alle belevenissen die ze in het park hebben meegemaakt. Ik ben bijzonder trots op onze nieuwste attractie, de Ferrari Driving Experience, die de gasten onderdompelt in de exclusieve wereld van Ferrari.”

 

7 nieuwe attracties:

Naast deze nieuwe recordbrekende achtbaan komen er in de komende achttien maanden ook nog 2 andere achtbanen en 4 nieuwe attracties naar het park. Een van de nieuwe achtbanen wordt een shuttle coaster, (ook gebouwd door Intamin) en de andere achtbaan wordt gebouwd door Dynamix Attractions en wordt tevens een unieke achtbaan in de wereld. De achtbaan van Dynamix Attractions zal “Mission Ferrari” noemen en de eerste SFX coaster allertijden worden en verschillende speciale elementen (zoals een verticale trackdrop, tilt element en maar liefst 5 lanceringen) bevatten.

De nieuwe aanwinst van het park is “Driving Experience”. Hier krijgen de bezoekers de mogelijkheid om met een echte luxe Ferrari langs Yas Island en haar omgeving te rijden. Op die manier kunnen de bezoekers volledig ervaren wat het is om in het bezit te zijn van de peperdure wagen.

Een andere spraakmakende attractie is de elektrisch aangedreven go-karts “Karting Academy” waar liefhebbers en fans sinds vorig jaar hun skills en vaardigheden kunnen verbeteren door te oefenen op het circuit. Het ultieme doel is om sneller te gaan dan de rondetijd van 36,6 seconden die de rijders van Ferrari zelf hebben neergezet.

Momenteel is Ferrari ook al bezig met een nieuw pretpark op te richten in Spanje naast PortAventura. In het Spaanse Ferrari World zal ook een wereldrecord achtbaan komen. Volgens geruchten zal de nieuwe achtbaan de hoogste ter wereld worden.

 

Volg de opbouw van de 3 nieuwe achtbanen hier.