Meer details over Taron in Phantasialand

Phantasialand en de bouw van Taron houden al maandenlang alle pretparksites en forums in de ban van de bouw, die wel eens de meest indrukwekkende kan worden uit de geschiedenis van het park.

Het begon al in 2014 toen het park de darkride Silbermine en het aangrenzende cowboydorpje tegen de vlakte gooide.  Veel fans waren verbaast dat Phantasialand deze beslissing nam, al is het niet de eerste keer dat het park plots beslist oude attracties af te breken en met iets uniek op de proppen te komen. Denk maar aan Chiapas, een prachtig themagebied met een log flume die de steilste drop wereldwijd heeft.

In het begin van het bouwproces was het ten strengste verboden door het park foto’s te publiceren van de bouwwerken. Sites en forums die dit toch deden werden vriendelijk verzocht de foto’s te verwijderen. Dat feit alleen al maakte deze attractie nog mysterieuzer dan ze al was.

Aan het begin van dit seizoen konden ze echter niet langer alles geheim houden, grote bouwstellingen kwamen boven de hekken uit en grote delen Intamin track werden stukje voor stukje zichtbaar.

Mensen die het park bezochten waren onder de indruk van de grootsheid van dit nieuwe project, de omvang van de achtbaan deed de wildste geruchten de wereld ingestuurd worden.

  • Dubbele launch
  • Inversies
  • Verticale drop in de track
  • En veel meer…

Enkele weken geleden kwam het park na lang stilzwijgen eindelijk naar buiten met meer nieuws over het project.

 

 

De nieuwe achtbaan die waarschijnlijk in 2016 zal openen, wordt niet zomaar een Multi-Launch-Coaster, het zal de snelste multi-launch-coaster van Europa worden, wat wil zeggen dat de achtbaan sneller zal gaan dan de vorige jaar pas geopende Helix in Liseberg (Zweden) en Sky Scream in Holiday Park (Duitsland).

De maximum snelheid van de baan zal meer dan 100km/u bedragen. Hiermee wordt het zeker en vast al de snelste achtbaan van het park.

11231753_968364206531740_6813871370904028508_n

Sinds vandaag heft het park weer een tipje van de mysterieuze sluier op. Op videoschermen die sinds kort in het park te vinden zijn, wordt  het volgende aangekondigd :

 

  • Taron wordt de snelste Multi launch coaster van Europa
  • In de baan zullen twee LSM lanceringen verwerkt zitten
  • De LSM lanceringen zullen de meest intense zijn wereldwijd
  • Taron wordt tevens de langste multilaunch coaster ter wereld
  • De baan zal zichzelf op 58 punten kruisen, goed dus voor 116 momenten waarop de baan zichzelf kruist

Een hele hoop indrukwekkende statistieken dus. En dat allemaal op een relatief beperkte oppervlakte, maar net dat is het sterkste punt van Phantasialand. Een attractie bouwen van wereldformaat, een geweldig gethematiseerde omgeving creëren en dat allemaal op een beperkte oppervlakte.

Wij blijven dit project op de voet volgen en brengen meer nieuws eens het park nieuwe details vrij geeft.

 

De volledige bouw en de huidige stand van zaken kan je hier bekijken.

 

Foto’s: © Freizeitpark News NRW