Jong leven in de ZOO Antwerpen

In de zoo van Antwerpen is een vrouwelijke bongo geboren.

Een bongo (Tragelaphus eurycerus) is een Afrikaanse antilope uit de familie der holhoornigen (Bovidae) . Het is de enige soort uit het ondergeslacht Boocerus, wat soms als een apart geslacht wordt beschouwd. De Bongo is een echte bosbewoner en kan je het best herkennen aan de dieprode vacht met aan de beide zijden witte strepen.

Het dier komt voor in het Afrikaanse regenwoud en onregelmatig komt het voor in de laaglanden van West-Afrika, het Kongogebied en de hooglanden van Kenia, waaronder Mount Kenya. In de bergen leven ze tot op 4000 meter in het droog seizoen en tot 3000 meter in het regenseizoen.

De Bongo is niet noodzakelijk een bedreigde diersoort, enkele populaties in de regio’s van West-Afrika en Kenia dreigen uit te sterven door overbejaging of overmatige boskap.

Zoo Antwerpen is zeer blij met de komst van het diertje. In het begin stond het kleintje nog wat wankel op haar pootjes, maar de mama stak een snuitje toe en het kleintje loopt nu dartel rond.

En eerste blikken van het diertje kan je bekijken in onderstaand filmpje.