Dolfinarium verwelkomt walrus Olivia

Dolfinarium verwelkomt walrus Olivia

De walrussengroep in het Dolfinarium heeft een nieuwe bewoner verwelkomd. Vanuit Tierpark Hagenbeck in Hamburg verhuisde walrus Olivia gisteren naar Harderwijk. Het jonge vrouwtje maakt een goede indruk. Ze heeft gegeten, een rustige nacht gehad en zwemt nu  in de Walrussenwal waar ze nieuwsgierig kennismaakt met de andere walrussen.

Verhuizing
De verhuizing maakt onderdeel uit van een uitwisselingsprogramma met Tierpark Hagenbeck. Met de Duitse collega’s in het dierenpark in Hamburg en het Dolfinarium bestaat een jarenlange samenwerking.

walrus_olivia_1

Olivia
Het nieuwste lid van de groep walrussen in het Dolfinarium is 6 jaar oud en geboren in de dierentuin van Moskou. Olivia leeft samen met vier andere Pacifische Walrussen in de Walrussenwal: mannetje Nikolai, en de dames Olga, Rosita en Raïsa. Hun verblijf, gevuld met drie miljoen liter zeewater, is vorig jaar volledig vernieuwd. Zo is er een innovatieve verrijkingswand gebouwd, er zijn waterstralen geplaatst waar de walrussen mee kunnen spelen en er zijn handige aanpassingen voor de verzorgers gedaan.

Pole to Pole campagne
De walrussen in het Dolfinarium zijn de ambassadeurs voor hun soortgenoten in de natuur en staan daarom centraal in de Pole to Pole campagne, een campagne om de polen te beschermen door middel van het reduceren van C02 uitstoot. Het Dolfinarium en de dieren werken mee aan diverse onderzoeken die in de natuur onmogelijk zijn om uit te voeren. Dit doen we om kennis te vergroten. Deze kennis over de walrussen en hun gedrag draagt bij de bescherming van de walrussen in de natuur. Lees meer hierover op: http://www.dolfinarium.nl/nl/p2p

De walrussengroep in het Dolfinarium heeft een nieuwe bewoner verwelkomd. Vanuit Tierpark Hagenbeck in Hamburg verhuisde walrus Olivia gisteren naar Harderwijk. Het jonge vrouwtje maakt een goede indruk. Ze heeft gegeten, een rustige nacht gehad en zwemt nu  in de Walrussenwal waar ze nieuwsgierig kennismaakt met de andere walrussen.

Verhuizing
De verhuizing maakt onderdeel uit van een uitwisselingsprogramma met Tierpark Hagenbeck. Met de Duitse collega’s in het dierenpark in Hamburg en het Dolfinarium bestaat een jarenlange samenwerking.

Olivia
Het nieuwste lid van de groep walrussen in het Dolfinarium is 6 jaar oud en geboren in de dierentuin van Moskou. Olivia leeft samen met vier andere Pacifische Walrussen in de Walrussenwal: mannetje Nikolai, en de dames Olga, Rosita en Raïsa. Hun verblijf, gevuld met drie miljoen liter zeewater, is vorig jaar volledig vernieuwd. Zo is er een innovatieve verrijkingswand gebouwd, er zijn waterstralen geplaatst waar de walrussen mee kunnen spelen en er zijn handige aanpassingen voor de verzorgers gedaan.

walrus_olivia_3
Pole to Pole campagne
De walrussen in het Dolfinarium zijn de ambassadeurs voor hun soortgenoten in de natuur en staan daarom centraal in de Pole to Pole campagne, een campagne om de polen te beschermen door middel van het reduceren van C02 uitstoot. Het Dolfinarium en de dieren werken mee aan diverse onderzoeken die in de natuur onmogelijk zijn om uit te voeren. Dit doen we om kennis te vergroten. Deze kennis over de walrussen en hun gedrag draagt bij de bescherming van de walrussen in de natuur. Lees meer hierover op: http://www.dolfinarium.nl/nl/p2p