Baby Olifant zorgt voor ongeziene drukte in Pairi Daiza

Met duizenden trokken de dagjestoeristen gisteren richting Pairi Daiza, een combinatie van het goede weer en de geboorte van het baby olifantje zorgden voor een ongezien aantal bezoekers in het park. Ook de panda’s blijven ongetwijfeld een grote aantrekkingskracht hebben op de bezoekers.

Het park riep rond de middag al op, via de sociale media en andere kanalen dat bezoekers die nog niet gearriveerd waren in het park hun bezoekje beter uitstelden. Toch bleven de bezoekers toestromen en konden de parkings van het park de toevloed aan auto’s niet trekken.

Later verontschuldigde het park zich via de facebookpagina aan de bezoekers en omwonenden.

“Ondanks onze voorzorgen moesten we vaststellen dat velen van u in lange files zijn terechtgekomen en dat de maximumcapaciteit van onze parkings overschreden werd.”

Om de bezoekers tegemoet te komen besloot het park de openingsuren te verlengen tot 20 uur, normaal sluiten de deuren om 18 uur. Na sluiting ontstonden enkele files, waarvoor het park zich ook verontschuldigde.

“We wensen hoe dan ook onze oprechte excuses aan te bieden aan alle bezoekers die misschien niet ten volle van hun bezoek hebben kunnen genieten, alsook aan de omwonenden voor de onvoorziene overlast, ondanks de onverdroten inzet van al onze ploegen. “

In Pairi Daiza hoopt men dat vandaag alles opnieuw normaal zal verlopen, al is dit af te wachten aangezien het een feestdag is.

Foto: Isabelle Soufflet