Phantasialand bevestigt: Snelste Multi-Launch-Coaster van Europa!

De hardnekkige geruchten die al maanden de ronde doen, worden eindelijk bevestigd!

Het Duitse pretpark Phantasialand bouwt een multi launch coaster die Taron zal noemen en in het nieuwe themagebied Klugheim komt te liggen.

De nieuwe achtbaan die waarschijnlijk in 2016 zal openen, wordt niet zomaar een Multi-Launch-Coaster, het zal de snelste multi-launch-coaster van Europa worden, wat wil zeggen dat de achtbaan sneller zal gaan dan de vorige jaar pas geopende Helix in Liseberg (Zweden) en Sky Scream in Holiday Park (Duitsland). De maximum snelheid van de baan zal meer dan 100km/u bedragen. Hiermee wordt het zeker en vast al de snelste achtbaan van het park.

Door de nieuwe onthullingen lijken de geruchten over de achtbaan steeds meer en meer te kloppen. Zo zou er ook nog een tilt stuk en verticale track drop in de baan komen, dit nieuws is echter nog niet bevestigd en het blijft dus speculeren wat de baan allemaal in petto zal hebben. Wel is al bekend dat een enorm groot deel van het budget zal gaan naar thematisatie op en rond de achtbaan. Taron wordt gebouwd door Intamin AG, de bekende Zwitserse achtbaanbouwer die onder andere de drie snelste achtbanen ter wereld op hun palmares heeft staan.

De volledige opbouw van Taron kan je hier bekijken.