Nieuw bezoekersrecord voor Plopsa-parken

Deze paasvakantie trokken massaal veel mensen naar de Belgische Plopsa-parken. De themaparken (Plopsaland De Panne, Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo) ontvingen tijdens de paasvakantie maar liefst 217.000 bezoekers. Dat vertegenwoordigt een stijging van 14% ten opzichte van vorig jaar. Een absoluut record voor de Plopsa-parken!

 

Afgelopen paasvakantie genoten 139.000 bezoekers van een dagje Plopsa-plezier in Plopsaland De Panne. “Een mooiere start van ons feestjaar kunnen we ons niet wensen!”, zegt Parkmanager Wim Wauters. “We zijn uiterst tevreden. Het mooie weer was een bijkomende troef om Plopsaland te bezoeken. Er stond ook een uitgebreid aantal shows en evenementen op het programma.”

Onder meer Kabouter Plop en de meiden van K3 legden de voorbije paasvakantie hun fans in de watten. Daarnaast genoten bezoekers dagelijks van een spetterende liveshow met Maya de Bij en talrijke meet & greets. Ook de verjaardagsparade, de vernieuwde Kermiszone van Samson & Gert en het originele F.C. De Kampioenencafé trekt heel wat kijklustigen.

Plopsaqua De Panne beleefde eveneens een schitterende paasvakantie. Het pas geopende waterpark ontving maar liefst 29.000 bezoekers gedurende deze twee weken. “We zijn verheugd met deze eerste bezoekersaantallen! Bovendien zijn de reacties van de eerste zwemmertjes heel positief.”, zegt Mike Sarrazijn, parkcoördinator van Plopsaqua. “Naast een binnengedeelte met tal van waterattracties en zwembaden, is er ook een ruime zone in openlucht waar bezoekers van het zonnetje kunnen genieten op de vele ligzetels of in het buitenzwembad. Hier werd dan ook duchtig gebruik van gemaakt onder de stralende lentezon!”

Ook Plopsa Coo, het themapark aan de Watervallen van Coo, kijkt terug op een zeer geslaagde paasvakantie. Het park ontving in totaal 31.000 bezoekers. De paaseierenrapen op 4, 5 en 6 april dragen bij tot dit succes.

In Plopsa Indoor Hasselt hebben 18.500 bezoekers genoten van een dagje indoorplezier. Op het programma stond onder meer een dagelijkse paasshow met de echte Kabouter Klus.

“We zijn erg verheugd met deze cijfers”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “Stralend lenteweer heeft uiteraard een positieve invloed op bezoekersaantallen. Daarnaast dragen ook andere factoren bij tot deze groei. Zo zorgen de continue investeringen, de shows en vele evenementen in onze parken ervoor dat er altijd wel iets nieuws te ontdekken en beleven valt. Dit werpt zeker zijn vruchten af.”