Mall of America bouwt nieuwe attractie voor 2016

Mall of America heeft aangekondigd een nieuwe attractie te bouwen voor 2016. Het zou gaan om een spannende vliegsimulator van 23 miljoen dollar. De naam van de attractie is Fly Over America en moet openen in het voorjaar van volgend jaar.

De nieuwe attractie zal in de zuidwestelijke hoek van Nickelodeon gebied komen te staan, maar zal een eigen thema hebben. De ritervaring wordt vergeleken met de uber-populaire Soarin attractie in Epcot in Disney World.

De attractie neemt je mee in een adembenemende vlucht over het Amerikaanse landschap en bezienswaardigheden met virtuele vliegtechnologie.  Fly Over America zal een meeslepende ervaring worden en zal wind, mist en zelfs geureffecten bevatten.

De stoelen zullen 10 tot 25 meter boven de grond komen te staan voor een gigantisch halfrond scherm. De bewegingen van de stoelen in combinatie met de film en de speciale effecten zal de passagiers een gevoel geven alsof ze kunnen vliegen.

De nieuwe attractie wordt gemaakt door een groep die ook al gewerkt heeft met Disney. In de loop van dit jaar zullen er met een helikoper spectaculaire en mooie foto’s getrokken worden van over heel Amerika. Fly Over America is gebaseerd op Fly Over Canada die reeds bestaat in Vancouver.

De Canadese versie heeft een ervaring die een half uur duurt. Hierin zijn onder andere een voorshow verwerkt. De effectieve rit in de simulator duurt 8 minuten.

De start van de bouw van FlyOver America was voor woensdag gepland.

Bron: newsplusnotes