In Sea Life Blankenberge werden pinguinbabys geboren

Afgelopen maand zijn er drie pinguïneieren van de populatie Humboldt pinguïns in SEA LIFE Blankenberge uitgekomen. Chickie en Animal zijn de trotse ouders van het oudste kuikentje. Happy en Arnold zijn de ouders van de twee jongste kuikens.

Met de geboorte van deze pinguïnbaby’s staat de teller op 33 pinguïns die geboren zijn in SEA LIFE Blankenberge.

Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen welk geslacht de kuikentjes hebben. “Bij Humboldt pinguïns is dat alleen vast te stellen door middel van een DNA-test. Hierop zullen we nog ongeveer 10 weken moeten wachten” vertelt Manu Potin, hoofd dierenverzorging.

De kuikentjes zijn op dit moment nog erg zwak. “De eerste veertig dagen van hun leven zullen de babypinguïns nog binnen moeten blijven, onder de vleugels van hun ouders. Zodra de donzen vacht van de kuikens plaats heeft gemaakt voor waterdichte veren kunnen ze naar buiten”.

De voeten van het eerste kuiken zijn verkeerd gegroeid. Er zal een röntgenfoto gemaakt moeten worden, die zal gestuurd worden naar gespecialiseerde dierenartsen om te bepalen of het spalken van de voeten noodzakelijk is.

Vooralsnog hebben de kuikentjes nog geen naam. De namen van de pinguïnbaby’s zullen worden uitgekozen door hun adoptieouders – zowel geëngageerde personen als bedrijven krijgen de mogelijkheid één van de pinguïnbaby’s te adopteren en van een naam te voorzien.