Efteling valt maar liefst 8 keer in de prijzen op de “Diamond ThemePark Awards”!

Op de “Diamond ThemePark Awards” heeft de Efteling maar liefst 8 awards weggekaapt. Het Nederlandse pretpark kaapte verschillende prijzen weg waaronder die van “beste pretpark” in de Benelux.

In de overkoepelende categorie van “beste Pretpark in België en Nederland” won de Efteling awards voor “Beste Pretpark”, “beste attractie” (Joris en de Draak) en “meest kindvriendelijke park” en haalt het daarmee onder andere van Plopsaland de Panne en Anubis.

In de categorie van “beste Pretpark in Nederland” pakte de Efteling ook nog de award voor “Meest spectaculaire Park” wat toch wel opvallend is want hierdoor verslaan ze Walibi Holland die een aantal spectaculaire attracties heeft zoals “Goliath” (de snelste, hoogste en langste achtbaan van de Benelux), “Speed Of Sound” (een achtbaan waarin je 3 maal voorwaarts over de kop gaat en nog eens 3 maal terwijl je achteruit rijd) en “El Condor” (een hangende achtbaan waarin je 5 maal over de kop gaat). De nieuwe spectaculaire attractie, Baron 1898 die momenteel gebouwd wordt in de Efteling, heeft waarschijnlijk de overwinning opgeleverd.

In de categorie van “beste Pretparken & Dierenparken in België en Nederland” kreeg de Efteling de awards voor “Beste evenement” met Winter Efteling, “Beste Dienstverlening” en de “e-Award”.

In de categorie van “beste Pretparken & Dierenparken in Nederland” won de Efteling een award voor Mooiste Park.

Andere parken vielen ook in de prijzen. Pairi Daiza en Plopsaland de Panne wonnen beide vier awards. Pairi Daiza voor onder andere “beste Dierentuin” en “mooiste dierenverblijven”, Plopsaland de Panne voor onder andere “beste pretpark” en “beste attractie” van België. Verder kreeg nog Safaripark Beekse Bergen twee awards. Bellewaerde, Bobbejaanland, DierenPark Amersfoort, Diergaarde Blijdorp / Rotterdam Zoo, Dolfinarium Harderwijk, Walibi Belgium, Wildpark Domein van de grotten van Han en de ZOO Antwerpen gingen elk naar huis met één award.