Bijzondere investeringen voor Europa-Park in 40ste jubileumjaar

Enkele weken geleden opende Europa-Park de poorten van het 40ste seizoen. Dit jaar heeft Duitslands grootste attractiepark tientallen miljoenen euro’s vrijgemaakt voor een nog betere beleving van het totale park. Met deze investeringen én de talloze evenementen in dit jubileumjaar wil Europa-Park zijn bezoekers bedanken voor de afgelopen vier decennia. Sinds 1975 hebben al meer dan 100 miljoen mensen Europa-Park bezocht.

 

Vernieuwde entree

De eerste investering treffen de bezoekers al op de parkeerplaats aan. Een lange overdekte loopband  brengt hen voortaan comfortabel naar de hoofdingang. De “Express Lane” levert aan het eind van de dag de bezoekers ook weer bij hun auto’s af. Gasten die overnachten in een van de vijf themahotels betreden het park dit seizoen via een nieuwe hotelingang.

 

Multimediale verrassingen

In Magic Cinema draait vanaf dit seizoen de tweede 4D-film met parkmascotte Euromaus in de hoofdrol. Samen met zijn vrienden Euromausi, Eurofant, de Zwitserse berggeit Böckli en de Franse haan Louis wordt hij middels een ’tijdcarrousel’ op reis gestuurd door hun tegenstander: de Nachtkrabb. Leuk detail is dat deze vijandige zwarte raaf in Zuid-Duitse volksverhalen voorkomt en hier nog steeds bij veel kinderen angst inboezemt. Euromaus vliegt terug in de tijd en we zien hem Gustav Eiffel helpen bij de bouw van zijn toren en we weten nu ook hoe Wilhelm Tell de appel feilloos kon raken.  Effecten zoals wind, regen, geur en beweging versterken de beleving van deze 15 minuten durende film.

Speciaal voor een ander visueel spektakel is dit jubileumjaar een gigantische 360-graden-projectie-koepel in het park verrezen. Aan de binnenkant van deze ‘Traumzeit-Dome’ bevindt zich het grootste ‘immersive media screen’ ter wereld met een oppervlakte van 630 vierkante meter waarop 11 projectoren de film “Beautiful Europe“ tonen. Bezoekers kunnen liggend op kussens ervaren hoe het is om als een vogel over Europa-Park te vliegen, als een vis te zwemmen in de oceaan of als een vlinder te fladderen over Franse velden vol lavendel.

Das_Zeitkarussell_Waldkirch(1)

Een volle entertainmentkalender

De parade die elke dag door het park trekt zal dit jubileumjaar voor een bijzondere beleving zorgen. De nieuwe wagens in steampunk-look, waarvan er enkele gebouwd zijn in de Benelux, zullen begeleid worden door meer dan 100 artiesten en speciaal hiervoor gecomponeerde muziek. Ook maakt de parade op drie plaatsen een showstop. In de nieuwe ijsshow „Surpr’Ice with the Gods of Greece” zijn de bezoekers getuige van een vete tussen Medusa en de andere goden. In de varieté show „White Balance“ in Teatro dell‘ Arte staan contrasten centraal en in de Globe-show „Let’s celebrate EP“ draait alles om Elvis Presley. De King of Rock ’n Roll zou dit jaar 80 zijn geworden. In de Arena-stuntshow nemen de ridders het te paard op tegen de slechteriken. Vanaf 23 mei is het Portugese themagebied de plaats waar de high diving-show „Swing, Twist and Splash“ te zien is. De duikers springen behalve van een plateau op 25 meter nu ook vanaf een schommel het water in. Als extraatje wordt dit voorjaar nogmaals de succesvolle musical ‘Spook me” opgevoerd. Deze musical is gebaseerd op de figuren uit de attractie “Geisterschloss” welke sinds 1982 in het park staat en waar nu ook verwijzingen naar de musical te zien zijn.  Met meer dan 23 uur show per dag is Europa-Park het grootste entertainmentpark ter wereld.

 

Nieuwe attractie-belevingen

Een opvallende investering is de thematisering van de Eurotower in het Franse themagebied. Deze 75 meter hoge uitkijktoren heeft eveneens een steampunk-jasje gekregen en een volledig nieuw platform. De attractie “Whale Adventures” in IJsland zal binnenkort nog interactiever zijn als deze uitgebreid is met een nieuwe ingang en twee indoor-gedeelten. De „Kolumbusjolle“ is uitbundiger gethematiseerd en voorzien van de modernste technieken. Liefhebbers van SUV-wagens komen dit jaar aan hun trekken in de opstaphal van de Silver Star. Mercedes Benz toont hier namelijk de meest opvallende modellen.

 

Culinair genieten

In Europa-Park geniet je altijd al van de verschillende gerechten uit de diverse Europese landen. In 2015 wordt de keuze verder uitgebreid. Zo krijgt het Oostenrijkse themagebied een „Erdinger Weißbiergarten“, de tweede Biergarten van het park.  De  restaurants Castillo en Don Quichotte bieden nieuwe buffetvormen aan. In Castillo wordt het vlees van vleesspiezen bij u aan tafel gesneden en geserveerd, terwijl men in Don Quichotte kan deelnemen aan een buffet waarbij op lavastenen gegrild wordt.

 

Slapen in (Europese) stijl

Er vonden afgelopen maanden ook verbeteringen aan de hotels plaats. Hotel Colosseo kreeg er een pizzeria bij en alle kamers werden voorzien van een klimaatbeheersingssysteem. Hotelgasten kunnen reeds gebruik maken van een professioneel fitnesscentrum, zwembaden en sauna’s, maar vanaf dit jaar kan men ook terecht op de “Europa-Park Golfclub Breisgau e.V.” Op slechts 15 minuten van het Europa-Park Resort in Rust kunnen golfers die in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs terecht op een 18 holes golfbaan. Een rondje kan snel en makkelijk bij een overnachting geboekt worden en is in sommige gevallen zelfs gratis voor hotelgasten.

 

Feestelijke evenementen

Naast de vele investeringen worden er dit jaar voor de gasten ook vele evenementen georganiseerd. Er zijn jaarlijks terugkerende evenementen, maar speciaal voor het jubileumjaar zijn er een aantal extra evenementen. Zo zal er op 11 juli een groot ‘Verjaardagsfeest’ worden gehouden. Het park zal die dag tot middernacht geopend blijven. Op 1 mei vindt voor het eerst een Groot Lentefeest plaats. Heel bijzonder is ook de veiling waarin gedurende 40 weken geboden kan worden op 40 unieke Europa-Park-items die nergens anders te koop zijn. De opbrengst is voor een goed doel.

 

 

Europa-Park is geopend van 28 maart tot en met 8 november 2015, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur. Langere openingstijden in het hoogseizoen. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen 42,50 euro, kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen 37 euro. De nieuwe Nederlandstalige brochure is gratis en eenvoudig aan te vragen via www.europapark.de/aanvraag. Meer informatie is te vinden op www.europapark.de/nl.