Nóg meer Hollywood met de Minions in Movie Park Germany

Nieuwe stuntcrew uit de filmindustrie onder leiding van Evangelos Grecos zorgt voor action

(Bottrop-Kirchhellen, 13 maart 2015) Duitslands grootste film- en attractiepark doet zijn bekende slogan ‘Hollywood in Germany’ ook in het nieuwe seizoen 2015 alle eer aan en zelfs meer dan dat. Want als het Movie Park Germany op 27 maart haar poorten opent, staan de bezoekers oog in oog te staan de Minions. De kleine gele eencellige wezentjes, die we kennen uit de Amerikaanse computeranimatiefilm ‘Despicable Me’ en vanaf juli te zien in de film ‘Minions’, hebben hun intrek in het park genomen. “We zijn erg blij dat de Minions naar het park zijn gekomen”, aldus directeur Thorsten Backhaus. “De bezoekers kunnen de beide wezentjes aantreffen bij de fotoshooting of ze toewuiven tijdens onze dagelijkse parade door het park.”

Behalve de Minions zorgt ook de nieuwe stuntcrew onder leiding van de stuntcoördinator Evangelos Grecos voor rasechte filmactie. “Evangelos heeft al heel veel ervaring opgedaan in Hollywood-blockbusters als ‘James Bond – Skyfall’ en ‘Marvel’s The Avengers 2′ en is als stuntdouble opgetreden voor diverse acteurs”, zet Thorsten Backhaus zijn eerste presentatie voort. De stuntcrew ‘Impossible Possible’ bestaat uit ongeveer tien personen die onder andere uit de VS, uit Engeland en Spanje komen en die ook thuis zijn in de filmbranche. Ze voeren niet alleen de bestaande ‘Crazy Cops – de Action Stunt Show’ op, maar bieden ook een nieuwe, interactieve westernstuntshow met het thema ‘The Old West’. “Daarmee volgen we consequent onze lijn en de wens van onze bezoekers door meer amusement op straat in het park te bieden”, aldus de directeur. Nieuw amusement mogen de bezoekers ook verwachten van de show ‘Break the Rules’ op de centrale New York Plaza-bühne.

Dit jaar heeft Movie Park Germany vooral de plannen voor een duurzame en ingrijpende uitbreiding van de digitale service ten uitvoer gebracht. “Vanaf het begin van het seizoen bieden wij kosteloos en voor het hele park WLAN aan. Vooral op dagen met erg veel bezoekers, bijvoorbeeld tijdens het ‘Halloween Horror Feest’, kunnen we, dankzij in totaal 25 access-points, een stabiel datanetwerk waarborgen. Nieuw zijn ook de amusante wachtrijvideo’s die de gasten via QR-codes kunnen scannen en bekijken. We beginnen nu met de productie van de video’s die de bezoekers tijdens het wachten informeren over belangrijke feiten van de attracties en die een kijkje achter de schermen bieden. Alles natuurlijk op een grappige manier”, verheugt Thorsten Backhaus zich over de innovatie die niet op de laatste plaats ook een educatieve tintje heeft voor schoolklassen. Vooralsnog wordt gedacht aan de attracties ‘The Lost Temple’, ‘MP Xpress’ of ‘The Bandit’. Ook de Movie Park Germany app, die de gebruikers vier verschillende routes aanbiedt – de gezins-, de thrill-, de water- en de showroute – is vernieuwd. Via de ‘Inpark Messages’ worden de gasten op de dag van hun bezoek voorzien van actuele informatie en aanbiedingen voor het park. Een interactieve plattegrond van het park zorgt voor de nodige oriëntatie.

De veelheid aan events, deels met grote sterren, belooft een wervelend en kleurrijk seizoen voor het film- en attractiepark. Het grote grill-event ‘Abenteuer Grillen – kabel eins sucht den BBQ-King 2015’ [‘Avontuur Grillen – kabel eins zoekt de BBQ-King 2015’] wordt gehouden op 9 mei – met bekende gezichten zoals Sonja Kraus, voetbal-icoon Toni Polster, de politieagenten Toto en Harry, Enie van de Meiklokjes en cultstar David Hasselhoff. Verder zijn er nog het wereldkampioenschap ‘Handtaswerpen’, de XXL Tuber Day en D!’s World Competition met Detlef D! Soost. “Dit jaar wordt ook het programma ‘Nickelodeon Kids Choice Awards’ uit Los Angeles bij ons in het park uitgezonden. De zender nodigt daarvoor een aantal kinderen uit die een exclusieve middag met dans-workshops en styling en een daaraan aansluitende uitzending van de Awards op een groot filmdoek kunnen winnen”, verklaart Thorsten Backhaus. Meer informatie op www.movieparkgermany.de/kids-choice-award

Het seizoen 2015 biedt nóg een bijzondere primeur voor de gasten. “Op zaterdag 21 maart vindt van 10 tot 17 uur al een ‘pre-opening’ plaats. Op deze dag kunnen de bezoekers tegen een sterk gereduceerde prijs het park in om vóór alle andere gasten al een eerste indruk op te kunnen doen. Op zondag 22 maart is het park vanwege een besloten evenement niet toegankelijk voor het publiek. Officiële seizoenstart is dan 27 maart.

 

Movie Park Germany

Onder het motto ‘Hoera, ik ben in de film!’ biedt Movie Park Germany zijn bezoekers sinds 1996 shows, attracties en evenementen rondom het thema film. Op een terrein van ca. 45 hectare kun je compleet opgaan in de filmwereld en de 40 verschillende attracties staan garant voor spanning, entertainment en adrenalinekicks. Duitslands grootste film- en attractiepark is een bijzondere belevenis voor jong en oud en heeft sinds 2006 het predikaat ‘OK voor kids-veiligheid voorop’ van de technische keuringsdienst TÜV NORD. Met het in Europa unieke Nickland en zijn populaire tv-helden zoals Sid en zijn vrienden uit Ice Age, Spongebob, Cosmo en Wanda is dit film- en attractiepark de ideale attractie voor gezinnen.

Movie Park Germany Saisonstart 2015