The Forbidden Caves, het verhaal, de attractie, de zone, het totaalconcept

The Forbidden Caves, een attractie met een totaalconcept, zo werd hij aangekondigd. Maar wat is nu juist dat totaalconcept? Bobbejaanland nodige vandaag enkele leden van de pers uit om dit te ontdekken.

 

De verzamelde pers werd enthousiast verwelkomd door Roland Kleve de directeur van het park, die ons een backstagetour gaf doorheen deze “verboden grotten” en gaandeweg dieper inging op het verhaal achter de attractie.

1

Het totaalpakket van deze attractie begint nog voor je de eigenlijke attractie betreed. Het oude pleintje voor het Banana Bos, waar voorheen de flashy huisjes stonden, de slushpuppy standjes, het smoutebollenkraam en de restanten van Bobby Drop worden volledig omgedoopt tot Adventure Valley.

 

Adventure Valley

Wat kunnen we zoal verwachten in Adventure Valley?

17

Wat voorheen het bassin van Bobby Drop was, wordt nu omgetoverd tot een verhoogd terras boven het water.

Naast dit terras, in de voormalige huisjes worden nieuwe horecapunten voorzien. Om deze volledig op te nemen in de zone worden de huisjes gekleurd in natuurlijke houttinten.

2

Aan de linkerzijde zal men de Coffee Cave terugvinden, in dit horecapunt zal men kunnen genieten van meerdere koffie specialiteiten en een lekker stukje gebak zoals: brownies, cheesecake, appeltaart en veel meer.

Aan de rechterzijde komt de Sugar Shack, in dit horeca punt zal mijn zoete lekkernijen terug vinden waaronder wafels, smoutebollen enzovoort.

Waar voorheen de Nintendo 3d game stand en later het betaalspel terug te vinden was, zal nu de Air Streamer geplaatst worden, die voorheen terug te vinden was op het inkomplein. In deze Air Streamer  worden slush puppies verkocht.

6

In de hele zone werden de oude muurtjes vervangen door rotswerk, wat meteen ook meer de sfeer van de zone naar voren brengt.

 

Banana Bos en omgeving.

 

De Banana Bos hall krijgt ook een andere look om beter in de zone te passen.

5

De ingang van Revolution en Banana Battle krijgt nieuwe borden, er zal ook gewerkt worden met bamboe en andere materialen om deze ingang een mooie look te geven. Ook bij King Kong worden rotsen en bamboe toegevoegd.

Net naast de ingang van Revolution komt dan de ingang van The Forbidden Caves met een eigen imposante aankleding.

Adventure Valley zal ook een eigen shop krijgen, die tevens als uitgang zal dienen. De naam van de shop zal Jasper’s Supply Depot zijn.

7

De hall van Revolution zal  opnieuw geschilderd worden in neutrale kleuren, zodat deze mooier in het geheel past, de grote naam Revolution op het gebouw zal dan hiermee ook verdwijnen.

De attractie

 8

Vanaf je door de poort loopt van The Forbidden Caves kom je in een jungle terecht, via een kronkelig paadje dring je dieper en dieper door in die jungle. De sfeer tijdens deze tocht wordt gecreëerd door allerlei geluiden en sfeerverlichting.

Na een wandeling doorheen de jungle bereik je via een bruggetje de grotten.

Hier zal men opgewacht worden door een gids die je het verhaal zal vertellen van Jasper Dubois, een jonge ontdekkingsreiziger die van zijn overleden grootvader Jean Pierre een bijzondere edelsteen kreeg. Deze edelsteen blijkt afkomstig te zijn van een Aziatische stam die op mysterieuze wijze verdween. Deze stam zou volgens de legende hun goden aanbidden met magische kristallen. Deze kristallen had de stam ontdekt diep in de grotten..

De gids wordt plots onderbroken door Jasper, die komt vertellen dat hij de grot met paarse kristallen gevonden heeft. Op dat moment zal de sfeer plots veranderen en dreigender worden, want de beschermer van de kristallen is niet zo blij met komst van Jasper.

De bezoekers worden uitgenodigd om hierop mee af te dalen in de grotten via een lift. Deze lift blijkt echter een bijzonder gevaarlijke lift te zijn, die zal schudden en beven terwijl men aan een hoge snelheid tot 38 meter diep afdaalt onder de grond.

De  tocht gaat verder door donkere tunnels die worden bewaakt door de Stone Warriors. Aan het einde van deze tunnels kom je uiteindelijk aan de ingang van de grot terecht waarin Jasper zijn vondst deed. Hier wordt je uitgenodigd plaats te nemen in een expeditiebus die aan hoge snelheid de grot in rijd waar de Stone Warriors de kristallen uit alle macht zullen verdedigen.

13

De technologie.

 De beelden zullen geprojecteerd worden door zeven projectoren. Een geluidsinstallatie en ventilators zullen zorgen voor enkele special effects, waardoor je mee het verhaal ingezogen wordt.

De attractie zal geopend worden voor het publiek op 1 mei 2015

Vanaf 16 maart kan men terecht op een nieuwe website die volledig gewijd zal zijn aan de attractie en het verhaal.

www.forbiddencaves.be