De mara’s in Bellewaerde verhuizen naar een nieuwe locatie

De doodshoofdapen krijgen, naast de witoorpenseelaapjes, nu ook de mara’s als nieuwe buren. Er waren al twee mannelijke mara’s aanwezig op het eiland, maar nu zijn de drie vrouwelijke mara’s van de Jungle Mission verhuisd naar de Canada zone.

De drie mara’s zijn eerst enkele dagen apart gehouden om hen te laten wennen aan hun nieuwe omgeving. Later zijn ze samengeplaatst met de andere twee dieren. Hun eerste reacties zijn goed, waardoor de dierenverzorgers beslist hebben om hen definitief te verhuizen. Ook de doodshoofdapen en WOPA’s reageren goed op de nieuwe bewoners.

Er zijn verschillende redenen om de mara’s te verhuizen naar het eiland. De vrouwtjes worden voor het eerst samengeplaatst met de mannelijke mara’s om zo te kunnen kweken. Daarnaast is er meer enrichment voor de verschillende dieren. Net als bij de Savanne in Bellewaerde, zal er veel onderlinge interactie zijn tussen de doodshoofdapen, witoorpenseelaapjes en mara’s. Alle drie de dieren zijn oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika, het samenplaatsen van de diersoorten bootst dus hun natuurlijke habitat na.

Verder zal het oude verblijf van de mara’s, langs de Jungle Mission, omgebouwd worden tot een groot verblijf voor de capibara’s. Deze werken zullen nog dit seizoen starten.