Zwarte Jaguar voor dierenpark Best ZOO (regio Eindhoven)

In BestZoo (gelegen te Best, regio Eindhoven) kan het publiek een nieuwe zwarte Jaguar te aanschouwen.

Dit Jaguars-vrouwtje kreeg de naam Maya en is geboren in een Deense dierentuin. Sinds kort verblijft ze in BestZOO. In het begin was ze erg schuw, maar nu ze het verblijf wat beter kent, is ze helemaal op haar gemak. Maya is 9 maanden oud en dus nog niet helemaal volgroeid.

Ze heeft een mooie zwarte vacht die ze dankt aan het zogenaamde ‘melanisme’. Dit wil zeggen dat ze een grotere hoeveelheid donker pigment heeft. Melanisme is eigenlijk het tegenovergestelde van het bekendere albinisme, een gebrek aan pigment.

Het park is nog op zoek naar een geschikte partner voor Maya. Binnenkort zal er dus vermoedelijk nog een nieuwe Jaguar bijkomen.

2