Rollercoaster Restaurant voor Wiener Prater (Oostenrijk)

Het Oostenrijkse Pretpark Wiener Prater zal in mei 2015 het eerste gelanceerde rollercoaster restaurant openen in de wereld.

De bezoekers kunnen hun bestelling plaatsen door via een digitale menukaart met touchscreen aan te duiden wat ze willen eten en drinken. Het gerecht met bijhorende drank komt dan vervolgens in een echte speciaal ontworpen achtbaan met loopings, spiralen, afdalingen, heuvels en lussen naar de tafels van de bezoekers.

Oostenrijk - Wiener Prater - Rollercoaster Restaurant - 1

Vergelijkbare rollercoaster restaurants bestaan al in Europa Park (Duitsland), Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten) en Sochi Park (Rusland), maar deze achtbaan zal de eerste zijn met een lanceersysteem. Het restaurant zal komen te liggen onder het alom gekende Symbool van Oostenrijk, het reuzenrad van Wiener Prater.

Het restaurant in Wenen zal plaats bieden aan in totaal 210 gasten die verspreid zullen worden over 2 verdiepingen. Het nieuwe restaurant zal als toonzaal dienen voor het nieuwe systeem met looping. Wie zich moeilijk een beeld kan vormen bij dit concept kan al eens een kijkje nemen op onderstaande video van het Foodloop restaurant in Europa Park.

Bron: www.parkerlebnis.de