Winkel Centrum Respublika in Oekraïne opent 2 nieuwe achtbanen

In Kiev te Oekraïne opent er dit jaar een groot nieuw shopping en entertainment center van 1,2 miljoen vierkante meter. In dit enorm grote project dat Respublika genoemd wordt, zullen ook twee achtbanen verwerkt worden.

De eerste coaster zal een achtbaan worden met draaiende karretjes van Maurer AG en zal een unieke lay-out hebben. Elk wagentje heeft plaats voor 2 x 2 personen wat dus in totaal 4 wordt.

De tweede achtbaan zal door Vekoma gebouwd worden en zal 500 meter lang zijn. De rollercoaster zal 60km/u halen en 18 meter hoog zijn. Hierdoor zal dit de snelste en hoogste indoor achtbaan van Oekraïne worden. Ook deze baan krijgt een unieke lay-out die zal passen bij het winkel centrum.

Het speciale aan deze achtbaan is, dat deze niet alleen op de 3de verdieping zal komen, maar dat deze ook naar de tweede verdiep en naar het dak gaat. Daar zal een doorzichtige koepel zijn zodat er een zeer mooi uitzicht zal zijn over heel de omgeving.

Buiten de achtbanen komen er ook nog andere attracties. Er zal een reuzenrad komen dat 6 verdiepingen hoog is, een Drop en Twist, een 12 meter lange windtunnel die zeer spectaculair zal worden en meer dan 30 andere attracties.

Alle attracties zullen centraal en verspreid over 2 verdiepingen te vinden zijn in het complex.

Naast al deze dingen zullen de bezoekers naar een ultramoderne bioscoop met 12 zalen kunnen gaan. Er zal een grote food zone zijn en gezellige cafés met terrassen en restaurants. Ook zal er nog een ijsbaan, spa-centrum, rollerdrome, bowlingbanen en een aquapark ingebouwd worden.

 

Bronnen en foto’s: Coasterforce, Respublika