Efteling onthult details over ‘Baron 1898’

Efteling onthult details over ‘Baron 1898’, de meest spectaculaire Efteling-achtbaan ooit

 

In attractiepark de Efteling wordt momenteel druk gebouwd aan de nieuwste attractie voor echte durfals: dive coaster Baron 1898. De meest spectaculaire achtbaan van de Efteling ooit heeft een mijnthema met een bijzonder uiterlijk gebaseerd op de gloriedagen uit de geschiedenis van de mijnbouw.

Inmiddels is het hoogste én diepste punt in zicht en krijgt de baan op de bouwplaats langzaam vorm.

Bezoekers vanaf 1,40 meter die zich vanaf deze zomer wagen aan een rit in de thrill ride, worden direct bij het betreden van het stationsgebouw in drie rijen verdeeld. In een trein voor maximaal 18 personen (drie rijen met zes passagiers) worden de ‘mijnarbeiders’ vervolgens naar een hoogte van bijna 30 meter gebracht.

De zoektocht naar goud start met een onheilspellende vrije val van 37,5 meter in een mijnschacht. Vervolgens razen de bezoekers met ongeveer 90 kilometer per uur verder in een zogenaamde ‘Immelmann’ (een halve looping), een ‘Zero G-roll’ (een kurkentrekker binnenstebuiten, waarbij bezoekers kort gewichtloosheid ervaren) en een snelle spiraal.

“Tijd om van de bloedstollende duik te bekomen is er niet”, zegt Fons Jurgens, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling. “De hele rit zit vol snelheid en beleving, en dat 130 seconden lang.

De 501 meter lange baan wordt geleverd door de expert op het gebied van dive coasters: achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard Engineering (B&M) uit Zwitserland.” Baron 1898 opent deze zomer.

Baron 1898 in beeld en geluid

De making-of van Baron 1898 is exclusief te volgen op het YouTube-kanaal van de Efteling. Bekijk hier de nieuwste aflevering over het baanverloop en de bouwwerkzaamheden: