Freizeitland Geiselwind in Duitsland praat over plannen rafting

Logo1

Zal er een rafting attractie komen in Freizeitland Geiselwind te Duitsland? In een interview praat het pretpark over de nieuwe attractie.

Freizeitland Geiselwind heeft de afgelopen jaren een wissel systeem gebruikt, waarbij ze telkens een attractie huurde voor een seizoen van een kermisexploitant. Op die manier kunnen ze elk jaar uitpakken met een nieuwe attractie, maar blijven de kosten toch beperkt. Zo hebben ze onder andere al de indoor achtbaan “Black Hole”, een Wilde Muis achtbaan en de looping achtbaan “Cobra” in het park op bezoek gehad.

Echter, veel Freizeitland Geiselwind-fans snakken naar een nieuwe vaste attractie in het park, die volledig is gemaakt op maat en die het park kan verrijken. Uit een enquête van het park bij de bezoekers blijkt dat een rafting attractie zeer gegeerd is bij de bezoekers. Dit zou hun tweede liefste keuze zijn na een nieuwe achtbaan. De sensatie van de achtbaan kan het park invullen door de tijdelijke achtbaan te plaatsen zoals ze nu reeds doen. Maar daarmee is er nog geen antwoord gegeven op de vraag achter een rafting attractie. Daarom heeft het park plannen om z’n ride te plaatsen.

In feite waren de plannen voor deze nieuwe attractie er al lang. Eerst wilden ze deze zetten op het Dino-Land stuk, maar dit zou te grote grondwerken teweeg brengen, waardoor die plannen al snel werden opgeborgen. Het idee echter bleef bestaan. Ondanks dat het park al een aantal waterattracties heeft, vind het toch dat het park nood heeft aan een rafting. Daarom zijn ze aan het zoeken naar een nieuwe locatie.

Freizeitland Geiselwind heeft de afgelopen jaren al veel kritiek gehad op het investeringsbeleid. De fans snappen niet dat ze maar steeds achtbanen blijven huren in plaats van ze te kopen. Michael Mensinger legt uit dat het park een familie park is, en dat ze door een attractie te huren, veel minder grote financiële risico’s moeten nemen, maar dat ze toch telkens kunnen uitpakken met een nieuwe attractie. Een nieuwe attractie kopen zou meteen een investering van een aantal miljoenen dollars betekenen.

Bron: www.parkerlebnis.de