Walibi Sud-Ouest verkocht aan Aspro Ocio groep

De kans is heel groot dat Compagnie des Alpes, de Franse groep die Walibi Sud-Ouest bezit (een pretpark gelegen in Roquefort, in de buurt van Agen in Frankrijk) het park zal verkopen aan de Spaanse groep Aspro Ocio.

 

Er zijn nog geen exacte details over de transactie zelf.
Dit is de tweede keer in de geschiedenis van de voormalige Walibi groep dat een park wordt verkocht, in het verleden werd Walibi Lorraine Maizières (te Metz) ook van de hand gedaanWalibi Lorraine functioneert sindsdien volledig onafhankelijk onder de naam ”Walygator Parc”.

Walibi Sud-Ouest werdt opgericht In de vroege jaren ’90. De Walibi groep koos deze locatie omdat de stad halverwege tussen Bordeaux en Toulouse ligt. Het kasteel en het park zijn gekocht met de medewerking van een lokale investeerder.De Spaanse Aspro Ocio Groep bezit reeds dertig recreatieparken in Europa, onder andere Boudewijn Seapark in Brugge te België, Oakwood Theme Park in Wales en Aqualand in Frankrijk, Spanje en Portugal.

Nog niet zo lang geleden kocht de Aspro groep ook Dolfinarium Harderwijk over van de CDA groep.

 

Foto: Walibi