Meer RMC’s op komst in Europa?

Het Amerikaanse Rocky Mountain Construction hield onlangs een Q&A op zijn facebookpagina en deed zijn best om op alle vragen van de fans te antwoorden. Eén van de vragen was of er nog andere RMC’s op de planning staan voor Europa dan Wildfire in Kolmarden. Rock Mountain Construction antwoordde kort en kracht met “Yes!”. Het ziet er naar uit dat we binnenkort nog meer van de knotsgekke woodies van deze Amerikaanse constructeur kunnen verwachten in onze regio.

Rocky Mountain Construction is aan een felle opmars bezig in de industrie. Hoewel de firma al in 2001 werd opgericht is de grote doorbraak er in 2013 gekomen. In dat jaar openden Outlaw Run in Silver Dollar City en Iron Rattler in Six Flags Fiesta Texas. Beide banen brachten een shock in de pretparkwereld terecht omdat beide houten achtbanen inversies en andere nieuwe knotsgekke elementen bevatten. Dat houten achtbanen inversies kunnen hebben was op zich niet nieuw, maar Rocky Mountain Construction wist de manier waarop deze gebouwd werden te harmoniseren en te moderniseren.

De naamsbekendheid van het bedrijf schoot de lucht in. Vorig jaar openden er twee nieuwe achtbanen van het bedrijf en ook dit jaar zouden er twee nieuwe Rocky Mountain Construction coasters moeten geopend worden. In 2016 opent het bedrijf zijn eerste achtbaan op Europese grond. Het Zweedse Kolmarden opent dan Wildfire.

 

Foto: TPF