Plannen Dive Coaster Efteling uitgelekt

Voor de tweede keer zijn bouwtekeningen uitgelekt van de nieuwe Dive Coaster Baron 1898. Dit keer letterlijk omdat ze in een plastic zak dreven in een vijvertje naast de bouwplaats, die daar waarschijnlijk terecht was gekomen vanwege de harde wind.

De tekeningen kwamen boven water toen enkele fans de zak vonden die vervolgens werd overhandigd aan de redactie van Looopings.

baron2doc211214

De bouwplannen tonen de indeling van het gebouw, inclusief de namen van alle ruimtes die men in de wachtrij zal doorlopen, de diverse ruimtes moeten die van een mijngebouw voorstellen.

Bezoekers zullen eerst via het entreegebouw de kleedkamer betreden, daarna moet je als echte mijnwerker naar het inpriklokaal.

In het tweede lokaal bevindt zich het loonlokaal, waar men vroeger zijn schamele loon kon ontvangen.

Het stationsruimte gebouw kreeg de naam ophaalgebouw . Vroeger betraden voor alle mijnwerkers de mijn door middel van mijnkarretjes of liften. Deze brachten de mijnwerkers naar hun werkplek diep onder de grond.

baron3doc211214

De rit loopt allereerst door de machinekamer, om vervolgens in het ketelhuis terecht te komen, waar de kettinglift begint.

Via de kettinglift gaan de bezoekers vervolgens naar de top van de toren.

We zien ook nog een gebouw genaamd storage oftewel opslagruimte, hierin zal de remise zich bevinden.

Onderaan in de schoorsteen wordt een fotoverkooppunt voorzien.

baron5doc211214

Bron en foto’s: Looopings